Ghidul Serviciilor
Ak Dental-Clinica Stomatologica - Bucuresti
inapoi la firma 274 vizite
Poza Implantologie, mica chirurgie
Foto

Implanturile  dentare

În ce situaţii  se poate apela la implanturile dentare?

Nu trebuie să uităm că dinţii sunt organe care nu ne afectează doar masticaţia ci şi pronunţia,aspectul ba chiar şi carisma personală.

Se poate apela la implantul dentar în cazul lipsei unui singur dinte, mai multor dinţi sau în lipsa tuturor dinţilor.

Căror persoane li se poate aplica implant?

Tuturor persoanelor care au o capacitate normală de vindecare a rănilor, care au o structură osoasă suficient de  sănătoasă  ce permite sau are potenţialul de a permite  o bună igienă orală şi nu suferă de boli sistemice  contraindicate în aplicarea  implantului dentar  ( diabetul zaharat, osteoporoza avansată etc.).

Care sunt avantajele implantului dentar?

Implantul dentar este un tratament durabil, confortabil şi de încredere. Protezele efectuate pe implanturi  care înlocuiesc dinţii  lipsă redă danturii aspectul dinţilor naturali. Astfel, în procesul înlocuirii dinţilor lipsă, dinţii sănătoşi nu mai sunt afectaţi. Pentru realizarea unei lucrări protetice neretezarea dinţilor sănătoşi constituie desigur un avantaj foarte important. De asemenea implanturile  au o durată de viaţă mai lungă în raport cu celelalte lucrări protetice.

Pacienţilor care nu mai pot beneficia de o lucrare protetică fixă în special datorită  lipsei dinţilor şi pacienţilor care se plâng că nu li se mai  fixează protezele în gură datorită resorbţiei osoase prima alternativă  care le va veni în  minte va fi implantul dentar.

Prelungirea vieţii oamenilor în strânsă legătură cu creşterea nivelului de trai ne-a adus în situaţia în care majoritatea dintre noi am ajuns să pretindem un anumit confort chiar şi la o vârstă înaintată. De asemene, nici unul dintre noi nu şi-ar dori să folosescă proteze mobile de la o vârstă tânără. Tocmai cu privire la acest aspect  implanturile ne oferă o mare alternativă de tratament.

Efectele pierderii dinţilor sunt atât fiziologice cât şi psihologice. Implantul fiind o lucrare specială ce înlocuieşte dintele natural, oferă  posibilitatea de soluţionare sigură şi sănătoasă a problemelor fiziologice şi psihologice cauzate de pierderea dinţilor sau de lipsa dinţilor din naştere.

Ce este  Implantologia Orală ?

Implantul dentar este o piesă din titan sub forma unei plăci sau unui şurub care se plasează în locul dinţilor pierduţi  şi care nu are efecte secundare pentru organism iar după integrarea sa în  os implantul va funcţiona ca un dinte natural.

Dintele realizat pe implant va arăta ca dintele dunmeavoastră natural şi va avea o performanţă naturală.

Implantul este o aplicaţie  veche cât istoria omenirii. În anumite epoci oamenii au cosiderat  o  soluţie montarea în osul maxilarului a unor piese  care să îndeplinească funcţia unui dinte.

În zilele noastre titanul este cel mai folosit metal ca material pentru implanturi. Titanul are o compatibilitate mare cu ţesuturile şi este un metal care se foloseşte de sute de ani cu încredere în mai multe domenii ale medicinei.

Rădăcina din titan,  în formă de cilindru sau şurub, după ce este supusă unor prelucrări speciale (decapare proiectată special, şlefuire laser etc.) este pregătită pentru a fi folosită ca implant dentar. Aceste prelucrări determină calitatea implantului.

Alterarea osoasă survenită fiziologic în urma pierderii dinţilor sau în urma unor traumatisme  se manifestă prin  scăderea volumului şi densităţii osului nestimulat din aria dinţilor lipsă.  Această situaţie constituie un impediment pentru buna funcţionalitate a protezei ce urmează a fi aplicată. De aceea ar putea apărea probleme  cu mestecatul şi vorbitul.

Sunt reuşite toate implanturile dentare ?

                Pentru ca implantul să reuşească trebuie să ai o sănătate generală bună adică un „ suficient potenţial de vindecare”, să ţi se pună un diagnostic corect şi implantul să fie îngrijit şi întreţinut corect.  De asemenea este necesar ca medicul stomatolog să facă operaţia chirurgicală şi lucrarea protetică potrivită. Fumatul excesiv şi /sau consumarea alcoolui va afecta negativ reuşita implantului. Legat de factorii de mai sus

Ce durată de funcţionare au implanturile?

Pacienţi care au beneficiat de implanturi le folosesc cu succes mai bine de 10 de ani.  Această perioadă depinde de unele variabile cum ar fi: starea de sănătate generală, curăţarea şi îngrijirea zilnică a implantului.  În principiu, ca la orice intervenţie chirurgicală reuşita implantului variază între 90% şi 100%.

Situaţii în care nu se poate face implant ;

Implantul este contraindicat în cazul unor suferinţe fizice sau în cazul unor impedimente. Acestea sunt:

  • Osteoporoză avansată
  • Boli grave de inimă
  • Probleme legate de coagularea sângelui
  • Boli reumatismale
  • Pacientul este foarte slăbit sau în situaţii asemănătoare
  • În cazul pacienţilor cu diabet zaharat necontrolat sau care evoluează neprevizibil.
  • Osul maxilarului/mandibular este nepotrivit , cu insuficientă masă osoasă sau este riscant pentru implant din punct de vedere anatomic.
  • Când pacientului îi  este frică de intervenţiile chirurgicale ( frică, anxietate)
  • Situaţie materială precară a pacientului (fiind o intervenţie destul de costisitoare).
  • În situaţia în  care după implant pacientul nu-şi va putea asigura  igiena orală corectă.
  • Dacă tratamentul nu va reuşi?

    Implantul se va scoate printr-o mică intervenţie  iar locul se va vindeca de la sine.

    Implantul poate fi respins de organism?

    Implanturile în majoritatea lor sunt realizate din materiale biocompatibile cum ar fi titanul. Titanul nefiid un organism viu nu va declanşa o reacţie antigen-anticorp  ca în cazul transplantului de inimă şi rinichi.  De aceea nu poate fi vorba despre o „respingere de ţesut”.

    Există riscul de cancer?

    În lumea medicinei şi a medicinei dentare nu există nici măcar un exemplu care să arate că implanturile sunt cauzatoare de cancer.

    Se poate aplica implanturi cu scopuri cosmetice?

    Principalul domeniu de aplicare al implanturilor dentare este înlocuirea dinţilor lipsă. În timp ce se înlocuiesc dinţii lipsă se pot obţine şi îmbunătăţiri cosmetice.

    Se pot da garanţii?

    Conform cercetărilor sţiinţifice efectuate rata de reuşită a implantului variază între 90% şi 100%. Dar ca la orice intervenţie medicală nu se pot da garanţii. Însă în clinica noastră pentru a mări şansa de reuşită a tratamentului se îmbină condiţiile necesare cu cea mai mare grijă.

    Care sunt criterile de bază prin care stabilim reuşita tratamentului?

    Prima condiţie pentru reuşita tratamentului este selecţia cazului  adică punerea diagnosticului corect.

    Planificare protetică corectă.

    Condiţii adecvate în clinică (pregătirea materialelor chirurgicale şi a condiţiilor sterile necesare).

    Dovedirea abilităţii chirurgicale adecvate.

    Selecţia unor mărci de implant care s-au dovedit sigure clinic în numeroase cazuri şi pe parcursul mai multor ani.

    Continuarea cu aceeaşi  atenţie şi abilitate la efectuarea structurii superioare ( lucrarea protetică de deasupra implantului).

    Acestea sunt criterile de bază ce ţin la înălţime reuşita tratamentelor noastre.

    Implantul este un tratament  costisitor?

    Aplicarea unui implant necesită o serie complexă şi de lungă durată de proceduri. De aceea necesită cheltuieli mai mari decât  o interveţie stomatologică de rutină. Într-o anchetă efectuată pacienţilor cărora li s-au finalizat  tratamentele  de implant  aceştia au specificat  că şi-au recuparat investiţia făcută şi că dacă ar mai fi nevoie vor face din nou acelaşi lucru.

    O să simt vreun disconfort în timpul intervenţiei sau după aceea?

                    Cu ajutorul  anesteziei locale şi a sedării intervenţia se realizează fără ca pacientul să simtă vreo durere sau vreun disconfort.  În situaţiile necesare se poate aplica şi anestezia generală. După intervenţie se poate simţi o mică durere sau o umflătură ca după orice  extracţie dentară.  Acestea se pot ameliora cu usurinţă cu analgezice şi măsurile preventive necesare.

    Cât durează intervenţia de inserare a implantului şi finalizarea lucrării protetice ?

                    Durata intervenţiei chirurgicale variază  între o jumătate de oră şi două ore în funcţie de numărul de implanturi ce trebuiesc inserate şi starea pacientului.  După operaţie  urmează o perioadă de 3-6 luni necesare integrării implantului in os (osteointegrare). După aceea pe acest implant dentar se va ataşa lucrarea protetică  printr-o aplicaţie ce durează câteva şedinţe.

    O altă opţiune la care se poate apela  luând  în considerare o  mică diferenţă de preţ este implantul cu suprafaţă activă.  Durata de integrare (osteointegrare) scade până la 2 săptămâni,  de aceea aceste noi tipuri de implant ce dau posibilitatea ataşării lucrării protetice într-o perioadă mult mai scurtă pot fi selecţionate de pacienţii noştri ce sunt presaţi de timp.

    În situaţile în care sunt asigurate unele condiţii adecvate se poate ataşa lucrarea protetică fără a mai aştepta.

    Aceste lucrări protetice  care folosesc toate facilităţile medicinei dentare moderne sunt fiecare câte o minune inginerească.

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.