Ghidul Serviciilor
Akt Medical Sport - Recuperare Medicala Nutritie Si Biorezonanta Bucuresti
inapoi la firma 121 vizite
Poza Kinetoterapie
Foto

Kinetoterapia, sau terapia prin miscare, este una dintre profesiile asociate domeniului sanatatii, care prin utilizarea fortei mecanice si a miscarilor (biomecanica) remediaza deficientele, îmbunatateste mobilitatea si reda functionalitatea. Aceasta presupune un ansamblu de programe, tehnici si principii de structurare ce se adreseaza organismului uman în scop profilactic, terapeutic si recuperator.

Exista o gama foarte larga de afectiuni pentru care recuperarea medicala prin kinetoterapie este specifica si absolut necesara.

Tinând cont ca, de la varsta de 25 de ani, corpul uman urmeaza o linie biologica descendenta, practicarea exercitiului fizic reprezinta o metoda optima de întretinere a starii de bine a organismului. Miscarea practicata consecvent si sistematic determina cresterea treptata a capacitatilor functionale ale organismului, previne oboseala si aparitia bolilor.

În cazul unei afectiuni, exercitiul fizic este recomandat pentru reeducarea motorie si pentru recuperarea functionalitatii (mobilitate musculara, forta si coordonare).

Astfel, kinetoterapia ajuta la tratarea urmatoarelor afectiuni:

ale aparatului locomotor (ortopedice si posttraumatice);
reumatice (spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, reumatismul tesutului moale);
neurologice (accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice);
ale aparatului cardio-vascular;
ale aparatului respirator;
neuropsihice;
metabolice (obezitate);
maladiile congenitale (distrofia neuro-musculara, luxatia congenitala de sold, tetraplegia) etc.
Kinetoterapeutii nostri sunt specializati în traumatologie sportiva, ortopedica si în afectiunile coloanei vertebrale. În functie de afectiune si stadiul de evolutie a acesteia, terapeutul va concepe un program personalizat fiecarui pacient.

În cadrul clinicii noastre pacientii beneficiaza de supraveghere individuala de specialitate din partea unui kinetoterapeut, dar si de consultanta gratuita post-tratament în vederea continuarii exercitiilor în particular.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.