Ghidul Serviciilor
Alex Scarlat Box Club - Bucuresti
inapoi la firma 197 vizite
Poza Box de performanta
Foto

 «Boxul este cel mai puternic antrenament pentru capacitatea de rezistenta, este transformarea corpului neinarmat in arma. »                 
    O definitie a boxului este si aceasta: «arta de a lovi un adversar, fara ca tu sa primesti loviturite acestuia». De aceea, pentru a fi un bun boxer iti este necesara o foarte buna pregatire fizica, o dezvoltare fizica generala armonioasa, o mare rapiditate in executia miscarilor de lovire, de aparare, de deplasare, curaj, hotarare, agilitate, o buna pregatire tehnica si o deosebita inteligenta tactica.

   Respectand regulile sale - unde se poate si unde nu se poate lovi, folosirea manusilor speciate etc.- boxul nu trebuie confundat cu o bataie dura, cu pumni, ci cu o disciplina sportiva care se conduce dupa un regulament precis si implica aceleasi cerinte privind pregatirea si curajul.
   Originea boxului se pierde undeva in negura vremii, cand era o lupta de forta, o confruntare violenta, brutala, care dadea castig de cauza celui mai puternic. Asa au aparut invingatorii Olimpiadelor antice grecesti si, mai tirziu, in arenele romane, unde gladiatorii se bateau intre ei pana la epuizare pentru a culege aplauzele publicului si indurarea imperatorului.
   Diferitele forme vechi de practicare a boxului se sfarsesc la inceputul secolului al XVIII-lea, cand, in Anglia, se stabilesc primele reguli de lupta, dintre care cea mai importanta prevede obligativitatea purtarii manusilor. Apoi, aceste reguli se perfectioneaza, stabilindu-se durata unei intilniri, spatiul de lupta, loviturite permise si nepermise, impartirea boxerilor pe categorii de greutate s.a.
   Boxul (sau pugilismul) este un sport martial stravechi (probabil cel mai vechi sport martial, cu origini preistorice), în care doi concurenti, cu greutati similare, lupta cu ajutorul pumnilor, într-o serie de reprize, numite runde. Victoria este obtinuta in urma punctelor date pentru lovituri de catre juriu, sau atunci când adversarul este doborât la pâmânt si nu reuseste sa se ridice înainte ca arbitrul sa termine de numarat pâna la 10, (engleza Knockout sau KO) sau când adversarul este prea ranit pentru a continua (engleza Technical Knockout sau TKO).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.