Ghidul Serviciilor
Alexandru Iulian Marin Pfa
inapoi la firma 3099 vizite
Poza 5. Asigurari de locuinte
Foto
Foto
Foto
Foto

Locuinta este bunul cel mai de pret pe care majoritatea oamenilor il detin. Totusi grija fata de acest bun lasa de dorit. Procentual, Romania are unul dintre cele mai putine locuinte asigurate din Europa. Incendiul, alunecarile de teren, inundatiile sau furtunile pot provoca pagube mari si acestea sunt riscuri cu care ne intalnim an de an.

Asigurarea obligatorie a locuintelor vine sa inlesneasca acest proces de protectie a caminului nostru, prin acoperirea minima impotriva unor dezastre naturale: inundatii, alunecari de teren si cutremur. Primele platite anual pentru aceasta asigurare vor fi intre 10 si 20 de euro pe an iar suma asigurata va fi de maxim 20.000 de euro. Dar aceasta asigurare nu va acoperi decat riscuri minime, lasand deoparte unele riscuri frecvent intalnite in mediul urban precum incendiul sau furtul.

O asigurare facultativa a locuintei va acoperi insa mult mai multe riscuri cu posibilitatea de a asigura si anexele locuintei precum si bunurile aflate in aceasta. Luand in considerare suma asigurata in cadrul unei astfel de polite pretul politei pe un an va fi de regula intre 0,1% si 0,4% din valoarea totala a locuintei si a bunurilor incluse. Asadar este o asigurare mai ieftina decat am fi crezut, fie ca locuim intr-un apartament la bloc sau la casa.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.