Ghidul Serviciilor
Alfa-Bit
inapoi la firma 269 vizite
Poza Produse
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

De ce energie solara?

Energia solara reprezinta cea mai sigura sursa de energie. Pe teritoriul Romaniei,pe o suprafata orizontala de 1 m², putem capta anual o cantitate de energie cuprinsa intre 900 si 1450 kWh, dependenta bineinteles si de anotimp. Radiatia solara medie zilnica poate sa fie de 5 ori mai intensa vara decat iarna. Dar si pe timp de iarna, in decursul unei zile senine, putem capta 4-5 kWh/m²/zi, radiatia solara captata fiind independenta de temperatura mediului ambiant.

Energia utila care poate fi obtinuta cu un panou solar depinde de mai multi factori, dintre care esentiali sunt:

Colectoare solare Alfa

 

Generalitati:

Acest sistem este eficient in sezoanele primavara-vara-toamna si se recomanda pentru localuri publice (ex. scoli), sali de sport, case de vacanta, etc. Avantajele pe care le prezinta acest sistem sunt urmatoarele:

Sectiune colector solar ALFA Montajul colectoarelor solare ALFA Pe acoperis orizontal

Pe acoperis inclinat

 

Caracteristici tehnice Rezervoarele si suportul colectoarelor solare ALFA sunt realizate din otel inoxidabil iar izolatia este fabricata din spuma poliuretanica cu grosimea de 60mm oferind un grad ridicat de izolare termica.  

 

Tuburi vidate

Tubul vidat este componenta de baza a sistemului pasiv ALFA. La ora actuala se folosesc mai multe tipuri de tuburi vidate in industria solara mondiala. Colectorul ALFA este dotat cu tehnologia "tuburi-gemene de sticla" aleasa pentru performanta si costul de fabricatie foarte scazut. Fiecare tub in vid este compus din doua tuburi de sticla. Tubul exterior este fabricat din sticla speciala (Borosilicate Glass 3.3), foarte rezistenta care suporta impactul cu grindina de un diametru de aprox. 25mm. Tubul interior este fabricat tot din acelasi tip de sticla insa este acoperit cu o substanta cu putere mare de captare. In partea de sus cele doua tuburi sunt imbinate iar aerul dintre ele este evacuat formandu-se astfel vid care asigura o termoizolare eficienta, pierderile fiind eliminate aproape in totalitate.

 

Colectoare solare beta

 

Proiectare si dimensionare:

 Premisa unei exploatari eficiente este o dimensionare corecta a instalatiei solare, o supra sau subdimensionare avand o influenta negativa asupra rezultatelor scontate. In etapa de proiectare-dimensionare trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

  • alegerea corecta a tipului de colector in functie de domeniul de aplicatie, parametrul decisiv fiind regimul de temperatura si conditiile de montaj pentru panouri (pe acoperis inclinat, pe acoperis tip terasa, pe fatada sau liber pe sol);
  • calculul static al incarcarii sistemului de sustinere al panourilor (zapada, vant);
  • alegerea schemei hidraulice si de conectica electrica, care corespunde cel mai bine cu aplicatia noastra;
  • determinarea suprafetei utile de captare si a numarului necesar de panouri, tinand cont de:
  • intocmirea necesarului de materiale;
  • verificarea solutiei alese din punct de vedere energetic, economic si ecologic, cu ajutorul unui program de calcul destinat instalatiilor solare termice
  • Alte caracteristici:

    Debitul de circulatie al agentului termic prin instalatie este de 270l/h(4,5l/min); Economii considerabile la plata agentului termic: de peste 80%; Amortizarea costurilor la locuinþe se face în maxim 1 an; Amortizarea costurilor, unde consumul de apa caldã menajera este mare(restaurante, hoteluri, institutii), se face în maxim 8 luni; Durata de viata a instalatiilor este de minim 25 de ani; Rezervoarele de apa caldã au o pierdere de numai 2,5C la 48 h (practic un termos de dimensiuni mari); Utilizarea panourilor de calitate este o conditie necesara, nu insa si suficienta pentru exploatarea optima a instalatiei solare. Un rol deosebit il are configurarea sistemului complet.

     

    Exemple de dimensionari:

     

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.