America de Sud, a patra între cele sapte continente, în ceea ce priveste suprafata, ocupa 17.820.900 km patrati sau mai bine spus 12% din întreaga întindere a pamântului. Se întinde de-o parte si de alta a ecuatorului si a tropicului Capricornului si este legata prin istmul Panama de America Centrala si America de Nord. Continentul se extinde (în lungime) pe 7400 km începând din nord, de la Marea Caraibelor si pâna în sud, la capul Horn. Latimea maxima de 5.160 km, este atinsa între Ponta do Seixas, pe coasta braziliana a Atlanticului, si Punta Parińas, pe coasta peruana a Pacificului.
Spaniola este limba oficiala în 9 din 13 entitati politice de pe continent. Portugheza este limba oficiala în Brazilia, engleza în Guyana, olandeza în Suriname si frnaceza în Guiana franceza. Printre limbile nativilor americani, Quechua, Aymara si Guarani sunt cele mai frecvent folosite.
America de Sud este un continent putin neobisnuit datorita omogenitatii sale religioase. Aproximativ 90% din populatie este de origine romano-catolica. Majoritatea protestantilor se afla în Brazilia si Chile; cei ramsi sunt împrastiati mai ales în centrele urbane, la fel ca si evreii. Credinta romano-catolica a fost adusa pe continent de spanioli si portughezi în timpul cuceririi spaniole. Protestantismul este o reflectie a imigratiei europene de mai târziu si a activitatii misionare începuta în secolul 19.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.