Ghidul Serviciilor
Administratia Lacuri, Parcuri Si Agrement
inapoi la firma 16361 vizite
Poza Parcuri
Foto

Puncte de interes:

- Frumosul parter central al parcului Carol este străjuit de două sculpturi ce reprezintă doi tineri nud, cunoscute sub denumirea de Giganţii, sculptaţi de Dimitrie Paciurea şi Karl Storck. - Castelul de apă denumit Cetatea lui Vlad Ţepeş şi construit conform planurilor întocmite de Ş. Burcuş, V. G. Ştefănescu, I. Berindei reproduce Cetatea Poenari, ridicată de Vlad Ţepeş. - Fântâna “Zodiacul”, realizată de arhitectul O. Doicescu şi sculptorul M. Constantinescu, este una dintre cele mai frumoase fântâni din Bucureşti.

Parcul Carol este dominat de impozantul Mausoleu, ridicat după planurile arhitecţilor H. Maicu şi N.Cucu şi inaugurat în 1963. Din anul 1991, aici au fost aduse osemintele ostaşilor căzuţi în al doilea război mondial din Mausoleul de la Mărăşeşti, iar monumentul a fost închinat în cinstea memoriei eroului necunoscut. Din anul 2004, Parcul Carol este înscris pe lista monumentelor istorice.

Vegetatia este formată din aliniamente de castani, tei şi tillia, garduri vii din thuya şi buxus, rabate cu trandafiri, predominând foioasele cu arbori şi arbuşti diverşi.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.