Autorizat în conditiile Ordinului ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 353/5.202/2003 si Ordinului nr. 1149/2020 din 16 iulie 2020.
Lucratorul în comert se ocupa în principal de comunicarea cu clientii magazinului (punctului de vânzare), organizarea cadrului general de deschidere si închidere a activitatii magazinului (punctului de vânzare), efectuarea vânzarii, încasarea contravalorii marfii, prezentarea produselor si serviciilor aferente vânzarii, promovarea imaginii magazinului (punctului de vânzare), mentinerea stocurilor si necesarului de monetar de rezerva, verificarea stocurilor cu vânzarile, întocmirea documentelor specifice activitatii de vânzare, precum si raportarea activitatii de vânzare.
Competente profesionale dobândite:
- Asigurarea calitatii
- Aplicarea normelor de sanatate si securitate în munca
- Aplicarea normelor de igiena, sanitar-veterinare si de protecite a mediului
- Asigurarea cadrului general de desfasurare a activitatii punctului de vânzare
- Prezentarea produselor si serviciilor aferente vânzarii
- Realizarea vânzarii
- Întocmirea situatiei vânzarilor si raportarea acesteia
- Actualizarea stocurilor de produse
Cui se adreseaza cursul de Lucrator în Comert?Cursul se adreseaza persoanelor care au absolvit invatamantul minim obligatoriu si care doresc sa se califice sau sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu.Care sunt avantajele participarii la acest curs?1. dobandirea de cunostinte noi in domeniul comertului2. pregatirea profesionala este asigurata de profesori cu experianta teoretica si practica3. cursul este acreditat, iar diploma este recunoscuta national si international4. program de curs flexibil Certificare
Certificat cu recunoastere nationala si internationala.
Pentru recunoasterea internationala a diplomelor, certificatelor de calificare profesionala, certificatelor de competente profesionale obtinute în România este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea. În vederea aplicarii apostilei sau a supralegalizarii de catre organele competente este necesara verificarea autenticitatii diplomelor, certificatelor de calificare profesionala, certificatelor de competente profesionale. Verificarea autenticitatii se face de catre institutia emitenta.