Certificat acreditat ANC (diploma) – Certificatele obtinute au valabilitate permanenta si sunt recunoscute national si la nivelul Uniunii Europene.
Programul de evaluare reprezinta cea mai rapida modalitate prin care persoanele pot obtine o calificare în conditiile în care au deja experienta în domeniu dar nu detin un certificat care sa ateste acest lucru, reprezentând alternativa cursului de formare profesionala.
DESCRIEREA CALIFICARII
Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii.
Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tãiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.
DESCRIEREA PROGRAMULUI DE EVALUARE
Programul de evaluare BUCATAR reprezinta cea mai rapida modalitate prin care persoanele pot obtine o calificare în conditiile în care au deja experienta în domeniu dar nu detin un certificat care sa ateste acest lucru, reprezentând alternativa cursului de formare profesionala.