Ghidul Serviciilor
Kadra, Sisteme De Acces Automatizat Pentru Usi, Porti, Ferestre - Bucuresti
inapoi la firma 354 vizite
Poza Luminatoare
Foto

Luminatoarele sunt solutia optima de iluminare naturala. Amplasate pe acoperis, acestea permit unei cantitati de lumina de pana la 5 ori mai mare decat in cazul ferestrelor verticale sa patrunda in cladire. Iluminatul zenital (facut prin luminatoare amplasate pe acoperis) aduce o serie de beneficii pentru iluminatul industrial. Pe langa economia de energie destinata iluminatului acestea pot permite ventilatie si evacuare de fum.

Luminatoare Iluminare fara costuri

Principalul avantaj al iluminarii prin sisteme de luminatoare este economia de energie electrica. Pe intreaga perioada a zilei iluminatul se poate face utilizand exclusiv lumina naturala. Aceasta solutie este pretabila atat pentru constructiile industriale (hale, fabrici), pentru cladirile din retail, magazine mari, depozite, pentru constructii civile (sali de conferinte, holuri, etc.).

 Functia de ventilatie

Luminatoarele pot fi dotate cu sistem automat de ventilatie. Prin conexiunea la o centrala de comanda se poate programa deschiderea luminatoarelor cu o anumita frecventa. Actionarea se face prin motoare speciale. De asemenea deschiderea se poate face si prin telecomanda oricand. Acest sistem poate fi conectat si la o statie meteo care va inchide trapele in caz de conditii meteo defavorabile. Ventilatia facuta prin trape este mai eficienta celei realizata prin ferestre laterale.

 Functia de evacuare a fumului

Luminatoarele pot fi echipate si cu sisteme de evacuare a fumului. Printr-unsistem automat, luminatoarele se vor deschide in caz de incendiu. Acest sistem este acreditat IGSU. Mai multe informatii in sectiunea de Trape de Fum.

Luminatoare trapa Iluminare zenitala

Sistemul de iluminare zenitala (prin acoperis) este mult mai eficient decat cel prin ferestre laterale. Lumina este dispersata pe o suprafata mult mai mare. In plus in cazul iluminarii zenitale cea mai mare parte din lumina este directa, nu reflectata, ca in cazul iluminarii prin ferestre.

Luminator – iluminare zenitala

Luminatoarele sunt alcatuite din policarbonat termoformat de 16 mm, culoare alb opac, au dimensiuni de 2 m latime pe 6 metri lungime, sunt situate la o distanta de 4 metri de coama acoperisului si au incluse 9 trape de fum si 8 trape pentru ventilatie zilnica. Cele 18 luminatoare se deosebesc prin utilizarea racordului din rasina poliesterica armata cu fibra de sticla pentru asigurarea imbinarii perfecte cu panourile tip sandwich care alcatuiesc acoperisul.

Compania Didi Com din Buzau a ales policarbonatul cutat de la KADRA pentru acoperirea halei de productie de la Buzau. Pentru protectia spatiului interior s-au instalat 160 mp de policarbonat cutat tip Grecatec cu structura de 250/40/25 mm si 25 mp de policarbonat tip BDL cu o grosime speciala de 30 mm.

Fabrica de produse de panificatie La Lorraine: 18 cupole si luminatoare din policarbonat: dimensiuni 800 x 800 mm (15 bucati cupole), 1200 x 1200 mm (2 bucati luminatoare) – din policarbonat celular de 16 mm alb-opac, si un luminator de 1500 mm x 14000 mm din policarbonat transparent cu grosimea de 25 mm.

De diferite lungimi, termosudate la capete, cele montate la ferma din Reghin sunt executate din policarbonat cutat de tip Grecatec 250/40, grosime 3 mm, cele de 2,5 m fiind destinate unei suprainaltari la acoperis (care este acoperit partial cu acest produs), iar cele de 13,5 m sunt pentru o apa a acoperisului. Policarbonatul cutat se poate intercala prin suprapunere la capete cu principalele tipuri de panouri termoizolate pentru acoperis.

 

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.