Ghidul Serviciilor
Alveolo Dent - Cabinet Stomatologic Bucuresti
inapoi la firma 1461 vizite
Poza Detartrajul dintilor-Profilaxia dentara
Foto

Detartrajul dintilor
Profilaxia dentara reprezinta toate mijloacele prin care se realizeaza igienizarea dentara profesionala. Detartrajul dintilor reprezinta metoda prin care tartrul este îndepartat de pe suprafata dintilor. Tartrul reprezinta placa bacteriana mineralizata. Daca aceasta este lasata la nivelul dintilor împinge gingia de pe dinte chiar evoluând spre pierderea acestora . Aici este un filmulet interesant despre aceasta manopera https://www.youtube.com/watch?v=OkZLYwA_qdE

Pe lânga detartrajul dintilor se mai pot efectua periaje profesionale, aplicatii topice cu diverse substante cu rol antiinflamator, aplicatii geluri cu fluor, desensibilizate,geluri de remineralizare, geluri cu clorhexidina (Tisogel)  sau preventive (antiseptice) asupra gingiei si folosirea air-flow-ului.Un rol foarte important in mentinerea unei igiene dentare corecte este foarte important folosirea atei dentare-care poate fi chiar mai importanta decat periuta dentara in anumite situatii.

 

Aceasta manopera ar trebui realizata o data sau de 2 ori pe an.De ce sa ne alegeti pe noi? https://alveolo.ro/cabinet-stomatologic-sector-4/ 

De ce este asa important detartrajul dintilor?
Gingivita si ulterior boala parodontala (parodontoza) sunt boli care in timp pot duce ca pierderea dintior din gura. Diferenta intre a scuipa sange si a nu scuipa este data prin efectuarea unui detartraj corect – supra si sub gingival. Pelicula groasa de bacterii ce se formeaza pe dinti creaza in prima faza inflamarea superficiala a gingiilor . Aceasta pelicula se formeaza continu pe dinti , iar daca nu este indepartata in mod regulat si in mod corespunzator va da nastere bolii parodontale. O gingivita poate sa avanseze catre parodontoza- boala care este tradusa prin aparitia pungilor parodontale. Odata ce placa bacteriana ajunge in aceste pungi parodonale ea nu mai poate fi indepartata in mod corespunzator. Placa bacteriana pe diniti = gingivita. Gingivita lasata mai mult timp => parodontita => pierderea de tesut de sustinere (osos) => pierderea in timp a dintilor. Ca la orice boala, cu cut este prinsa mai din timp cu atat sansele de a o trata cu rezultate bune in timp sunt mai mari.

Detartrajul dintilor poate consta in doua proceduri: detartrajul supragingival al dintilor si detartrajul subgingival al dintilor-care consta si in chiuretajul pungilor parodontale in cazurile de boala parodontala mai avansata.

Rezumat
Spalati-va pe dinti macar odata pe zi seara inainte de culcare, folositi ata dentara corect odata pe zi inaintea periajului, folositi metode auxiliare de igiena -apa dentara, si nu in ultimul rand vizitati medicul dentist pentru a va face si o curatare profesionala a dintilor macar odata la 6-8 luni.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.