Ghidul Serviciilor
Casa De Amanet Emerald
inapoi la firma 7385 vizite
Poza Despre bijutrii
Foto
Foto

....Aurul este unul dintre cele cateva metale cunoscute care se gaseste sub forma pura in natura. Este moale, maleabil si nu se corodeaza. Totusi, aurul prelucrat sub forma diverselor obiecte este rareori pur.

De obicei, el este amestecat in diverse aliaje, natural sau intentionat, cu alte metale, cum ar fi argintul sau cuprul. Aceste adaosuri in componenta aurului sunt cele care se corodeaza, deseori provocand coroziunea la suprafata obiectelor de arta sau in interiorul acestora, cauzand fragilitatea aurului ca suport al unui artefact.

 

....Obiectele din aur trebuie manuite cu atentie pentru a preveni zgarierea sau deformarea lor. Aurul antic este foarte fragil si de aceea necesita o intretinere si un suport special pentru a evita craparea sau spargerea lui.

 

....Materialele din aliaje cu argint sau cupru, care se corodeaza, nu trebuie alaturate obiectelor din aur.

....Frumusetea si luciul aurului incurajeaza colectionarii la indepartarea depozitelor si coroziunilor ce-i intuneca suprafata. In orice caz, atunci cand aurul este scos dintr-un santier arheologic, nu este intotdeauna inteleapta indepartarea coroziunilor.

De multe ori, metalul nu poate fi curatat fara riscul de a-l distruge. Pe langa faptul ca diversele depozite sau zone corodate pot da indicii asupra contextului istoric si a modului de folosire al obiectului de catre oamenii din timpuri stravechi, aceste imperfectiuni pot oferi dovada autenticitatii artefactului.

 

....Toate aceste informatii pot fi pierdute prin curatarea obiectului din aur. Daca este necesara o decizie privind indepartarea coroziunilor, este recomandabil sa contactati un profesionist in conservare arheologica.

 

....In timp ce obiectele de arta din aur sunt expuse sau depozitate, ele pot fi acoperite de murdarie sau praf, care pot fi inlaturate cu o pensula de acuarela fina si uscata. Aplicati alcool etilic (ce se gaseste in orice farmacie) pe obiect cu tampoane de bumbac sau o carpa moale pentru a indeparta depozitele de grasimi, avand grija sa nu zgariati obiectul de arta. Daca zona corodata se extinde, nu lustruiti aurul, intrucat suprafata se va zgaria si detaliile fine ale artefactului vor fi indepartate.

Contactati un restaurator pentru identificarea cauzelor coroziunii si pentru indepartarea acesteia, daca este necesar. Repararea unui obiect din aur trebuie intotdeauna facuta de un profesionist pentru ca valoarea sa nu-i fie afectata.

 

....In ceea ce priveste bijuteriile, aurul pur (1000‰) este prea moale si de obicei se amesteca cu alte metale (aliaje) pentru al face mai tare. Metalele care se folosesc in amestec cu aurul, pentru a-l intari, pot modifica culoarea acestuia, rezultand astfel un aur de diferite nuante de galben, alb si rosu.

 

....Karatul indica cantitatea de aur pur din aliaj. Cu cat procentul de aur pur este mai mare cu atat sunt si mai multe karate. Tabel de corespondenta      1000‰     750‰     585‰             24k        18k          14k        

 

....Marcaje ce se pot intalni pe bijuteriile din aurTrebuie sa existe un marcaj cu karate pentru a fi siguri ca insemnul este corect, mai trebuie sa existe si insemnul firmei producatorului si tara de origine. 

 

....Exista cativa factori care influenteaza valoarea unei bijuteri din aur:Design

- designul bijuteriilor le creste valoarea mai ales daca este unicat.Finisajul

- finisajele speciale ale aurului cum ar fi de exemplu: mat sau sablat se adauga la costul bijuteriei din aur.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.