Ghidul Serviciilor
Amca Medical - Clinica Ginecologica Bucuresti
inapoi la firma 252 vizite
Poza Urologie
Foto

Urologia este ramura medicinei care se ocupa cu studiul, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului reproductiv, tractului urinar masculin si tractului urinar feminin.

Organele si structurile anatomice care intra în atentia urologiei sunt: testiculele, epididimul, penisul, preputul, prostata, veziculele seminale, vasele deferente, rinichii, glandele suprarenale, ureterele, vezica urinara, uretra. Sistemul reproductiv si tractul urinar sunt strâns conectate, de aceea, de multe ori o afectiune care ataca sistemul reproductiv ajunge sa afecteze tractul urinar si viceversa.

Urologia este strâns legata de alte specialitati medicale, precum andrologia, uroginecologia, nefrologia si oncologia. Rolul medicului urolog este de a investiga probleme ce tin de disfunctiile sexuale, incontinenta urinara, infertilitatea masculina sau urologia pediatrica.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.