Ghidul Serviciilor
Agentia Nationala De Administrare Fiscala
inapoi la firma 25703 vizite
Poza Rolul ANAF
Foto

Rolul ANAF:

Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã (ANAF) a fost înfiinţatã la data de 1 octombrie 2003 în subordinea Ministerului Finanţelor Publice, prin Ordonanţa Guvernului nr. 86/2003, ca organ de specialitate al administraţiei publice centralã. Începând cu ianuarie 2004 a devenit operaţionalã, dobândind calitatea de instituţie cu personalitate juridicã proprie, prin desprinderea direcţiilor cu atribuţii în administrarea veniturilor statului din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

În cadrul ANAF se organizeazã şi funcţioneazã, de asemenea, Garda Financiarã, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

Organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu atribuţii în aplicarea politicii de administrare fiscalã, ANAF îşi desfãşoarã activitatea în domeniul administrãrii veniturilor bugetare, prin intermediul procedurilor de: gestiune, colectare, control fiscal şi dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu contribuabilii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.