Ghidul Serviciilor
June Anda
inapoi la firma 212 vizite
Poza Despre Anda June
Foto

S-a nascut in orasul Iasi in luna iunie, de unde ii vine si numele de scena, JUNE. Are o fire sensibila, optimista si prietenoasa, este deschisa catre frumos, iubeste copiii, oamenii de calitate, natura, animalele, ii place sa daruiasca si sa creeze. Este inventiva, ambitioasa, perfectionista si iubeste provocarile. A  studiat mai multe genuri muzicale, construindu-si un repertoriu bogat in cantece pop, jazz clasic, evergreenuri (coveruri),  pop-opera, arii clasice, lieduri.

Hobby-uri: dans, literatura, calatoriile, inot, ciclism,  gatit.

 

Studii muzicale

Studiile muzicale le-a inceput la Iasi la Scoala de Arte si apoi le-a imbogatit mai departe la Universitatea de arte „Geroge Enescu” la sectia de canto si pedagogie muzicala. A participat de asemenea si la diverse sesiuni si workshopuri, printre care si jazz clasic sub intrumarea prof. Anca Parghel.

Activitate  Artistica

Activitatea artistica a inceput-o inca din anul 1999 in grupul EclipxA, alaturi de un coleg compozitor, grup ce aborda stilul euro-dance. Grupul a avut de un real succes cu primele doua single-uri, fiind difuzate piese la peste 60 de posturi radio, urmand ca in anul 2000 sa fie lansat primul videoclip.

In 2004 a inceput cariera solo sub titulatura JUNE, calificandu-se in semifinala concursului Eurovision-Romania. De asemenea, tot in acest an a lasat si primul videoclip solo pentru single-ul „Spune-mi  de  ce”, compozitie proprie (muzica&text). In urmatorul an (2005) a ajuns in finala Eurovision Romania, clasandu-se pe locul 6 in urma televotingului. Au urmat promovari si participari la emisiuni TV („Teo”, „Duminica in familie” etc), iar in 2007 un nou single si videoclip “Nopti de iubire”, melodie compusa de Laurentiu Duta, impreuna cu turnee si concerte in USA alaturi de Directia 5 si pe litoralul romanesc, alaturi de 3Sud-Est, Mirabela Dauer, Mihai Treistariu si multi altii.

Incepand cu 2008 a realizat multiple colaborari nationale si internationale: in 2008 cu producatorul musical si dj finlandez, Joel Kalsi, iar in 2009 alaturi de  orchestra lui Petre Geambasuin paralel cu noi inregistrari muzicale, spectacole, campanii si concerte. In acest an a inceput si colaborarea cu “Empire Studio” pentru dublaj voci pentru filme si seriale de animatie, precum si interpretari de roluri muzicale, “Cleonice” si “O cantareata” in comedia “Mincinosul” de Carlo Goldoni, in regia lui Toma Enache si rolul principal “Roxie Hart” – din musicalul “Chicago”, pus in scena in cadrul  spectacolului “Broadway”, care contine 14 momente artistice din muzicaluri celebre, la Teatrul National de Opereta dn Bucuresti.

Tot din 2009 a colaborat cu “Brass Cvintet Bucuresti”, alaturi de care a interpretat melodii de jazz, arii celebre, si ever-greenuri, in spectacole realizate in Bucuresti, urmand ca in 2011 sa lanseze proiectul muzical live “JUNE – Jazz & classics” – voce, pian , saxofon – oferind publicului un spectacol rafinat, plin de sensibilitate ,diversitate, ce include melodii cunoscute de jazz classic si ever-green.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.