Sapa autonivelanta se toarna in momentul in care pardoseala pe care se doreste a fi montat parchetul sau gresia, nu este plana si prezinta denivelari.Tipul aceasta sapa se toarna intr-unul sau mai multe straturi, in functie de denivelarile pardoselii, dar nu mai mult de 2 cm pe strat.Inainte de a se turna, suprafata de lucru trebuie curatata si amorsata cu ajutorul unei bidinele sau al unei pensule mari.Dupa amorsarea suprafetei de lucru preparam materialul intr-o galeata impreuna cu aproximativ 6, 5 l de apa.Materialul se amesteca pana cand se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer electric. Mare atentie trebuie avuta la cantitatea de apa inscrisa pe ambalajTurnarea se face din coltul camerei catre exteriorul ei si se intinde cu mistria sau dreptarul dupa care se scot bulele de aer cu ajutorul unui trafalet spacial.Intarirea sapei se face intre 3 ore si 24 de ore in functie de materialul folosit. Parchetul se recomanda a se monta dupa cel putin sapte zile de la turnare.Pentru a putea fi executata, aceasta operatie, trebuie sa avem spatiile goale complet fara mobilier in ele.
Sapa autonivelanta se poate turna atat manual cat si mecanizat cu pompa de sapa sau cu ajutorul masinilor de tencuit ce permit pomparea acestor tipuri de materiale. Turnarea mecanizata de sapa autonivelanta se recomanda cand suprafetele depasesc 500 de mp.Aceasta operatie se poate executa de echipa amenajari locuinte pornind de la un pret de 5 lei/mp si ajungang pana la 12 lei/mp pentru manopera, materialul calculandu-se la fata locului in functie de denivelarile pardoselii.
Pretul pentru sapa autonivelanta, ca material, variaza intre 30 lei si 50 lei pe sac in functie de producatorul materialului si poate ajunge chiar si la 100 lei/sac in cazul sapei autonivelante folosite la exterior.