Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6007 vizite
Poza Chirurgia sanului
Foto

Asimetriile mamare reprezinta un subiect foarte vast, care cuprinde asimetrii ale areolelor, ale santului de sub sani, ale volumului sanilor sau ale pozitiei acestora, singure sau in diferite asociatii.

Astfel, exista paciente care au un san mai mare si unul mai mic, cu areolele situate la acelasi nivel sau la nivele diferite; alte posibilitati ar fi sani de marimi asemanatoare dar unul este mai cazut decat celalalt, sau santul inframamar este situat la inaltimi diferite pe torace iar sanii pot avea volum asemanator sau diferit.

 

Toate aceste situatii sunt posibile congenital (prezente de la nastere sau evidente doar la pubertate cand sanii se dezvolta pentru a atinge dimensiunile de la femeia adulata) sau postoperator.

 

In cazurile de asimetrii post operatii estetice, situatia poate fi generata de:

 

Pentru aceste probleme postoperatorii, trebuie avut in vedere ca intotdeauna intre cei doi sani va exista o diferenta; situatiile de simetrie perfecta sunt aproape imposibile si nu exista nici in mod natural. De aceea, gradele minore de asimetrie mamara sunt perfect tolerabile de catre pacientele bine informate si cu asteptari realiste.

Daca asimetriile sunt mari si nu pot fi acceptate, in functie de situatia care a generat problema, pot fi alese variantele de tratament:

 

In cazurile prezente in mod natural, fara vreo interventie chirurgicala anterioara, tratamentele de ales se stabilesc in functie de tipul problemelor de corectat:

 

 

Acestea nu sunt singurele variante de asimetrii mamare; sunt doar cele mai frecvente.

Toate situatiile necesita o evaluare extrem de amanuntita pentru a stabili scopurile interventiei si modalitatea chirurgicala prin care pot fi atinse aceste scopuri. Unele cazuri sunt relativ simple, altele mai complicate dar in aproape toate exista sansa ca rezultatul postoperator sa fie unul bun.

 

Interventiile chirurgicale se practica fara internare si fara anestezie generala pantru a va oferi posibilitatea sa nu va intrerupeti activitatea mai mult de o zi (ziua operatiei). Tipul de anestezie folosit (sedare intravenoasa plus anestezie locala) va scuteste de neplacerile fazei de trezire din anestezia generala cu senzatia de slabiciune extrema, greata si varsaturi iar la 2-3 ore dupa operatie puteti parasi clinica.

 

Postoperator veti primi medicatia necesara pentru a nu avea dureri si puteti merge la serviciu de a doua zi daca nu sunteti nevoita sa faceti efort fizic. Efortul fizic va va fi permis incepand cu a patra saptamana dupa operatie.

In primele 3 saptamani veti purta zi si noapte o bustiera speciala care va va proteja si sustine sanii pentru a facilita vindecarea, dupa care pana la 6 saptamani va trebui sa mentineti bustiera doar pe timpul zilei.

Vindecarea inciziilor se obtine in 2-3 saptamani dar puteti face dus de a doua zi postoperator deoarece veti avea niste pansamente speciale rezistente la apa.

Nu este necesara extragerea firelor de sutura, acestea fiind resorbabile.

 

Pentru a avea un tablou mai exact al tipului de tratament indicat in cazul dumneavoastra, cititi si informatiile de la marirea, micsorarea sau ridicarea sanilor.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.