Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6007 vizite
Poza Chirurgia sanului
Foto

Numele  vine de la cuvantul grecesc care inseamna "sani de femeie".

Ginecomastia este un fenomen cu consecinte devastatoare la nivel emotional. Barbatii sau baietii cu aceasta problema sunt extrem de anxiosi la simpla idee de a se dezbraca la plaja sau de a purta haine apropiate de corp. Poate fi cauzata de diferite boli sau de anumite medicamente dar in majoritatea cazurilor nu se poate depista cauza dezvoltarii tesutului mamar in exces. Poate afecta ambii sani sau poate fi unilaterala.

In cazul barbatilor care sunt afectati psihologic de aceasta problema, singurul remediu este tratamentul chirurgical. Scaderea in greutate la obezi poate ameliora problema dar nu ofera rezultate multumitoare.Reductia mamara la barbati elimina cel mai frecvent surplusul de tesut glandular si grasimea in exces dar in cazurile grave poate elimina si excesul de piele, creînd un aspect plat, ferm si bine conturat al regiunii pectorale.

Procedeul chirurgical poate fi efectuat la orice varsta dar in principiu nu se practica la barbati mai tineri de 17-18 ani; intotdeauna se tine cont de starea de sanatate a pacientului.

 

Anestezia

Interventia se efectueaza sub anestezie locala completata cu sedare intravenoasa.

 

Tipuri de interventii

Daca in cazul dumneavoastra ginecomastia consta in principal din grasime in exces la nivelul sanilor, lipoaspiratia va recontura regiunea pectorala. Cicatricile sunt extrem de mici (5mm)  si vor fi plasate fie la limita dintre areola si piele, fie in regiunea axilara. Prin aceste incizii se introduce o canula foarte fina cu care se extrage grasimea.Daca ginecomastia este determinata atat de prezenta grasimii cat si de tesut glandular in exces, lipoaspiratia se completeaza cu excizia glandei mamare. In acest caz inciziile sunt putin mai mari si sunt localizate la limita dintre areola si piele.In cazurile in care cantitatea de grasime extrasa este foarte mare, este posibil ca pielea in exces sa nu se retracte pe noile contururi ale regiunii pectorale si sa fie necesara excizia surplusului cutanat.

 

Recuperarea postoperatorieDisconfortul pe care il veti avea cateva zile postoperator va fi ameliorat de medicatia pe care o veti primi. La inceput, regiunile operate vor fi edematiate, posibil vor prezenta echimoze si vor fi usor dureroase.Vi se va recomanda sa purtati un corset pentru a limita aparitia edemului si a grabi procesul de retractie al pielii. Majoritatea edemului se va retrage in prima saptamana dar vor trece aproximativ 3 luni pana cand se va obtine rezultatul definitiv.

Nu este necesara extragerea firelor, folosindu-se material de sutura absorbabil.Va puteti intoarce la activitatile obisnuite de a doua sau a treia zi postoperator daca aceasta nu presupune activitati fizice intense.Ar trebui sa evitati efortul fizic si activitatile care va pot expune loviturilor in zona toracelui timp de aproximativ o luna.Expunerea la soare va poate pigmenta cicatricile in primele 6 luni postoperator. Daca preferati sa mergeti la plaja, folositi crema de protectie solara ecran total.

 

Rezultate

Rezultatele sunt foarte bune in general dar, ca in cazul oricarei operatii exista si riscuri: infectie, hematoame, mici asimetrii sau depresiuni pe suprafata sanului, cicatrizare inestetica. Toate acestea pot fi evitate sau remediate in cazul in care apar.Aspectul imbunatatit al regiunii pectorale este semnificativ si permanent.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.