Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6006 vizite
Poza Chirurgia sanului
Foto

Este una dintre cele mai cerute operatii de chirurgie estetica, fiind efectuata pana in prezent de milioane de femei din lumea intreaga; in majoritatea cazurilor, rezultatele sunt pe masura asteptarilor pacientelor, schimbandu-le perceptia asupra propriului corp, dandu-le siguranta de sine si ajutandu-le in viata intima dar si in cea sociala.

   Interventia se adreseaza femeilor din mai multe categorii:

Indiferent care este motivul pentru care va doriti marirea sanilor, decizia trebuie sa va apartina. Nu este indicat sa faceti operatia pentru a va multumi partenerul sau pentru a incerca sa va schimbati viata doar aratand altfel; interventia va va schimba modul in care aratati dar este necesar sa aveti asteptari realiste.

 

Marirea sanilor se realizeaza cu ajutorul unor implante de silicon care se introduc in spatele sanului, in buzunare special create, fie direct sub glanda mamara, fie in spatele muschiului pectoral.    Alegerea localizarii implantului se face in functie de tesutul mamar existent, fiind indicata plasarea in spatele muschiului pectoral la femeile foarte slabe, care aproape ca nu au sani, pentru ca marginile implantului sa nu fie foarte vizibile.   Inciziile prin care se introduc implantele pot varia; cea mai comuna incizie este localizata la nivelul areolei mamare si are avantajul de a se vindeca foarte estetic; practic in aceasta zona nu exista risc de a dezvolta cicatrici hipertrofice sau keloide ca in cazul inciziei in santul submamar. A treia posibilitate de efectuare a inciziei este la nivel axilar dar este foarte putin folosita din cauza posibilitatii reduse de a vedea o potentiala sangerare intraoperatorie.   Alegerea tipului de implant si a marimii acestuia poate fi uneori dificila pentru dumneavoastra; in acest caz, decizia o veti lua dupa ce veti proba mai multe implante pe care le veti introduce in sutien. In acest fel, va va fi mult mai usor sa va imaginati dimensiunea pe care o vor avea sanii postoperator. Nu uitati, scopul maririi sanilor ar trebui sa fie obtinerea unui bust cu aspect natural, in armonie cu marimea toracelui.

   Interventia se realizeaza sub anestezie locala combinata cu sedare intravenoasa pentru a permite o recuperare rapida si a nu face necesara internarea. Practic, la doua ore dupa interventie puteti merge acasa si nu veti avea problemele cauzate de o anestezie generala (slabiciune extrema, greata, varsaturi, etc).

 

Recuperarea postoperatorie

 

Durerea postoperatorie este de intensitate mica la pacientele care au implantele plasate subglandular; pacientele cu implantele localizate submuscular prezinta o recuperare mai lenta iar durerile sunt de intensitate mai mare. Oricum, in ambele cazuri vi se va prescrie medicatie impotriva durerii pe care o veti lua in primele 2-3 zile daca va fi necesar.

Dusul este permis incepand cu a doua zi dupa operatie dar va trebui sa aveti grija sa uscati pansamentele speciale care vor acoperi suturile cu un uscator de par.

In primele 3 saptamani postoperator veti purta zi si noapte o bustiera speciala care va va sustine sanii si va facilita procesul de vindecare, urmand ca in urmatoarele 3 saptamani sa o folositi doar in timpul zilei.

Puteti relua activitatile obisnuite de a doua zi postoperator daca nu presupun realizarea de efort fizic. Aceasta restrictie de efort va fi valabila pentru 3 saptamani, timp in care va trebui sa aveti grija la efectuarea miscarilor ample ale bratelor care vor pune in tensiune sanii si vor determina aparitia unor dureri usoare.

Nu este necesara extragerea firelor de sutura, acestea fiind resorbabile.Riscuri si complicatii

Decizia de a va supune interventiei chirurgicale de marire a sanilor ar trebui sa o luati numai dupa analizarea atenta a beneficiilor si a posibilelor riscuri.

Complicatii datorate interventiei chirurgicale:

 

 

Complicatii datorate implantelor:

 

 

 

Fenomenul poate fi constatat la cateva luni postoperator, la distanta de cativa ani sau deloc. Incidenta creste odata cu vechimea interventiei chirurgicale si nu poate fi prezisa. In cazul in care sanul este dureros, in tensiune si conturul este modificat, se indica scoaterea implantelor, excizia capsulei si introducerea de implante noi. Uneori este necesara schimbarea pozitiei implantelor pentru a incerca impiedicarea aparitiei unei noi contracturi capsulare.

 

 

In ciuda acestui numar mare de riscuri posibile,  planificata si executata corect, operatia estetica de marire a sanilor este o interventie care ofera o mare satisfactie pacientelor care nu regreta niciodata decizia luata (sau daca exista regrete, de obicei regreta alegerea dimensiunilor implantului si nu decizia de a-si mari sanii).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.