Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6006 vizite
Poza Chirurgia sanului
Foto

Este o operatie estetica practicata pentru a reconstrui sanul care a fost indepartat chirurgical in vederea tratamentului pentru un cancer de san. Se refera atat la crearea volumului si formei sanului cat si la reconstructia areolei si mamelonului.

 

Procedeul se realizeaza cu ajutorul unui implant de silicon sau prin mobilizarea tesuturilor proprii ale pacientei pentru a crea un san cu aspect natural.

 

Reconstructia este uneori posibila in acelasi timp operator cu mastectomia (reconstructie imediata) sau poate fi facuta secundar la pacientele considerate a avea risc de dezvoltare a unor complicatii ( obeze, fumatoare, hipertensive, diabetice etc.)De obicei este un proces care necesita mai multe interventii chirurgicale pentru obtinerea rezultatului.

 

Tehnici de reconstructie a sanului

Exista mai multe variante de reconstructie a sanului dar dintre acestea, doua sunt mai frecvente:

  • expandarea tesuturilor restante urmata de plasarea unui implant de silicon; este cea mai simpla si mai frecventa modalitate de reconstructie. Se insera sub muschiul pectoral un implant temporar care se umple progresiv cu ser fiziologic pentru a destinde tesuturile restante si a permite introducerea ulterioara a unui implant definitiv, cu dimensiune asemanatoare sanului sanatos. Reconstructia areolei si a mamelonului se efectueaza intr-o etapa ulterioara, cand pielea s-a acomodat noilor conditii de vascularizatie.
  • reconstructia cu tesuturile proprii ale pacientei- lambouri de pe spate, de pe fese, coapse sau abdomen transferate la nivelul regiunii toracice anterioare.
  • Mai frecvent utilizate sunt:

    Reconstructia areolei si a mamelonului

     

    Se poate realiza in diverse moduri:

  • daca areola si mamelonul sanului sanatos sunt suficient de mari se pot recolta grefe care se folosesc pentru a recrea complexul areolo-mamelonar pe sanul reconstruit.
  • grefe de piele recoltate de la nivelul labiilor mici
  • tesuturi locale folosite pentru crearea mamelonului si a areolei, urmate sau nu de tatuajul regiunii cu un pigment asemanator areolei sanului sanatos.
  • Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.