Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6007 vizite
Poza Chirurgia sanului
Foto

Liftingul mamar sau ridicarea de sani este o operatie estetica efectuata pentru a repozitiona sanul pe peretele toracic anterior conform unor criterii estetice. Aceste criterii sunt indeplinite de catre sanii feminini in adolescenta si tinerete, urmand ca pe masura inaintarii in varsta sau din cauza sarcinilor si alaptarii sanii sa-si modifice forma si sa ia un aspect cazut.

 

Se considera ideala pozitia areolei si a mamelonului cu 1-2 cm deasupra santului de sub sani (cu mentiunea ca la sanii mari, areola si mamelonul pot fi situate la nivelul santului inframamar). Comparativ cu aceasta situatie ideala, in functie de pozitia complexului areolo-mamelonar se evalueaza gradul de ptoza:

 

Tehnici chirurgicale

 

Modalitatile prin care se reface aspectul tineresc al sanului depind de gradul ptozei si de volumul pe care il are sanul. In cazul in care volumul actual nu este ceea ce pacienta isi doreste, in cadrul interventiei chirurgicale se poate reduce din glanda mamara (la pacientele cu sani mari) sau se poate introduce un implant de silicon (la pacientele care isi doresc si marirea sanilor, nu doar ridicarea).

Toate tehnicile de lifting mamar presupun ridicarea complexului areolomamelonar la sau deasupra santului de sub sani, micsorarea diametrului areolelor daca este cazul si excizia pielii in exces. In functie de modalitatile de excizie a surplusului de piele, cicatricile postoperatorii sunt localizate:

 

Rezultatele postoperatorii sunt relativ stabile in timp daca pacienta nu are variatii de greutate corporala sau de volum ale sanilor in cazul unei sarcini. Acestea pun in tensiune pielea sanilor si in timp poate apare un nou grad de ptoza. Oricum, postoperator pozitia areolelor nu se mai schimba radical niciodata, variind doar pozitia glandei in raport cu santul inframamar. Acest aspect este foarte usor de corectat prin excizia pielii in exces pe vechea cicatrice verticala.

Interventia o vom realiza sub anestezie locala completata cu sedare intravenoasa ceea ce va va permite sa parasiti clinica la 2-3 ore postoperator.

Pentru protejarea sanilor veti purta zi si noapte o bustiera speciala timp de 3 saptamani, urmand ca pentru inca 2 saptamani s-o utilizati doar pe timpul zilei.

Disconfortul postoperator nu este mare dar pot fi prescrise medicamente antialgice in cazul in care veti avea nevoie. Va puteti intoarce la activitatile obisnuite de a doua zi postoperator daca acestea nu presupun efort fizic. Activitatile sportive care presupun miscarile bratelor si efortul fizic de intensitate mare se pot relua la o luna dupa operatie.

 

 

Posibile complicatii:

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.