Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6007 vizite
Poza Chirurgie faciala
Foto

Pierderea volumelor faciale, alaturi de pierderea elasticitatii si ridarea pielii sunt fenomene normale in cadrul procesului de imbatranire. Pe masura ce imbatranim, pierderea de volum este din ce in ce mai vizibila in jurul ochilor si la nivelul obrajilor. Cu ajutorul unui lifting se poate crea un aspect mai tanar eliminand excesul de piele dar contururile tineresti, pline ale obrajilor nu pot fi redobandite. Pentru a le recrea, exista posibilitatea unui transfer de grasime in zonele unde se doreste mai mult volum, transfer ce se poate efectua singur sau in asociere cu un lifting al fetei, cu blefaroplastia sau cu injectarea santurilor nazolabiale in functie de planul terapeutic ales.

Transferul de grasime este o operatie estetica ce poate fi aplicata majoritatii pacientilor (limite existand doar in acele cazuri unde nu exista grasime care ar putea fi prelevata) si are un efect foarte bun asupra tonusului si texturii pielii. S-a constatat ca grefarea de grasime la nivelul fetei joaca un rol important in combaterea procesului de imbatranire.

O alta cauza a pierderii grasimii de la nivelul fetei este un efect advers al medicatiei antiretrovirale la pacientii HIV pozitivi. La acesti pacienti, dupa ani de medicatie si mentinere sub control a infectiei, din pacate apare o lipoatrofie faciala simetrica, extrem de pronuntata, care de multe ori este chiar cauza amanarii inceperii tratamentului sau abandonarea acestuia. Si acesti pacienti pot avea rezultate foarte bune dupa grefarea de grasime, eliminand stigmatul HIVpozitiv pe care il poarta la nivelul fetei.

 

Despre procedeu

Pentru obtinerea unui confort maxim vom folosi anestezia locala si o sedare usoara.Transferul facial de grasime presupune recoltarea grasimii cel mai frecvent de pe abdomen sau coapse printr-o tehnica atraumatica pentru celulele adipoase, urmata de prelucrarea si injectarea acestora in zonele afectate de procesul de imbatranire. Procedeul nu este acelasi lucru cu o lipoaspiratie, recoltandu-se volume mici de grasime. Grasimea recoltata se injecteaza cu seringi foarte mici iar inciziile sunt atat de mici( dimensiunea varfului acului) incat nu lasa cicatrici.

Dupa interventie nu sunt necesare pansamente. Majoritatea pacientilor prezinta un grad de edem postoperator care dureaza de obicei 5-7 zile dar disconfortul este foarte mic. Daca se doreste, pot fi prescrise antialgice iar pozitia capului pe mai multe perne in timpul somnului ajuta la ameliorarea mai rapida a simptomelor.In timp, volumele injectate sufera un proces de resorbtie partiala care difera de la pacient la pacient si pentru aceasta este necesara o urmarire postoperatorie 6 luni pentru eventualele corectii. In cazul in care se doreste reinjectarea zonelor tratate anterior nu exista nicio contraindicatie, ba mai mult, se poate folosi grasimea ramasa de la interventia precedenta, congelata si pastrata in conditii speciale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.