Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6006 vizite
Poza Contur corporal
Foto

         Toti ne dorim un abdomen plat, fara depozite de grasime, cu aspect tanar; din nefericire varsta, nasterile, lipsa de exercitiu fizic si cresterea in greutate sunt inamici foarte puternici. Abdominoplastia este o excelenta  operatie estetica pentru eliminarea excesului de piele si grasime de pe abdomen si a obtine o talie mai bine conturata.

Cele mai bune candidate pentru abdominoplastie sunt :

 

Detalii despre interventia chirurgicalaIn functie de dorintele pacientului si de conditiile obiective (excesul de piele, laxitatea musculara, depozitele de grasime) sunt disponibile mai multe tipuri de operatii:

 

Abdominoplastia completa

        Se practica in cazurile cu exces tegumentar mare si care se doreste eliminat in totalitate. Incizia necesara este situata suprapubian, este asemanatoare celei pentru operatia cezariana doar ca de obicei este mai lunga. Forma acesteia va fi stabilita in functie de preferintele dumneavoastra, astfel incat sa poata fi ascunsa de costumul de baie sau de tipul de lenjerie pe care il purtati. O a doua incizie va fi in jurul ombilicului,  ombilicul ramanand atasat de sursa sa vasculara, neschimbandu-si localizarea.

 

        Prin incizia orizontala pielea de pe intregul abdomen este ridicata de pe stratul muscular, depozitele adipoase sunt eliminate iar musculatura abdominala este plicaturata si intarita printr-o sutura verticala pe linia mediana de la marginea inferioara a sternului la pubis. Prin aceasta sutura  se obtine un abdomen mai ferm si o talie mai subtire.

 

        Pielea se reaseaza pe noile contururi musculare, excesul cutanat se elimina si se reataseaza ombilicul intr-o pozitie naturala.La final se inchide incizia orizontala lasand un tub de dren pentru 24h pentru eliminarea fluidelor care se acumuleaza postoperator.  

Miniabdominoplastia

Este o procedura mai putin invaziva, adresata pacientelor cu exces tegumentar si adipos numai la nivel subombilical.

Incizia orizontala necesara este mai scurta decat la abdominoplastia completa si nu exista incizia in jurul ombilicului. Nedetasandu-se ombilicul de piele, nu este posibila avansarea pielii situate superior de acesta.

Si in acest procedeu este posibila intarirea musculaturii abdominale prin sutura tecii muschilor drepti abdominali iar pentru eventualele depozite adipoase supraombilicale se poate practica liposuctia in acelasi timp operator.

 

Lipoaspiratia combinata cu abdominoplastia

Lipoaspiratia poate fi combinata cu abdominoplastia pentru a imbunatati rezultatele oricum excelente ale abdominoplastiei.

Lipoaspiratia la nivelul taliei, soldurilor, partilor laterale ale toracelui aduce un plus de suplete iar conturul noului abdomen va fi cu atat mai mult pus in evidenta.

 

In timpul consultatiei vom stabili ce tip de abdominoplastie este indicat pentru dumneavoastra sau daca v-ar fi mai de folos vibrolipoaspiratia grasimii abdominale, excesul cutanat urmand a se retracta postoperator datorita tehnicii folosite.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.