Este o operatie care se adreseaza cel mai frecvent pacientilor care au pierdut extrem de mult in greutate, natural sau dupa chirurgie bariatrica si mai rar acelora care din cauza varstei prezinta piele in exces, cu elasticitate scazuta. In unele cazuri, excesul cutanat creeaza nu doar probleme estetice ci si de sanatate ( ingreuneaza mersul, produce transpiratie excesiva, foliculite, miros dezagreabil,etc).
La pacientii care au slabit post chirurgie bariatrica, excesul de piele este general, la nivelul intregului corp. In aceste cazuri, de comun acord cu pacientul se realizeaza planuri terapeutice pe etape, in care se asociaza mai multe tipuri de interventii chirurgicale adresate unor regiuni corporale diferite.
In general liftingul de coapse se efectueaza pentru tratarea problemelor fetei interne a coapselor dar se poate adresa si feselor, soldurilor sau fetelor externe de coapse.Se poate asocia cu lipoaspiratia pentru a obtine rezultate mai bune.
Tehnica operatorie presupune o incizie care porneste anterior de la nivelul santului dintre labiile mari si coapsa si merge spre posterior, in santul dintre fesa si copsa. Obiectivul acestei operatii estetice este repozitionarea pielii si eliminandu-se excesul de tesuturi fara elasticitate.
Datorita pozitionarii cicatricilor, necesita o ingrijire postoperatorie foarte atenta in ceea ce priveste igiena si limitarea miscarilor. Restrictiile de mobilizare se refera la toate miscarile care presupun abductia coapselor pe bazin (departarea coapselor) si se recomanda timp de 4-6 saptamani. Mersul obisnuit este permis imediat postoperator.