Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6007 vizite
Poza Contur corporal
Foto

Este o operatie estetica destinata modificarii conturului corporal prin indepartarea depozitelor adipoase subcutane. Se realizeaza cu ajutorul unor canule metalice subtiri care se introduc sub piele prin incizii de doar cativa milimetri.

In tehnica pe care o foloseste dr. Angela Petre - vibrolipoaspiratia - mobilizarea efectiva a grasimii se obtine prin vibratia canulei, provocata printr-un flux de aer comprimat iar grasimea este emulsionata si aspirata simultan.Vibrolipoaspiratia, comparativ cu lipoaspiratia clasica  are o durata de efectuare mai scurta si este mai putin traumatica pentru pacient ceea ce face ca  echimozele (vanataile)  si edemul (lichidele retinute in zonele operate) sa fie mai mici iar recuperarea postoperatorie cu mai putine dureri si mai rapida.Metoda are avantajul de a putea fi practicata pe zone care pun de obicei probleme in lipoaspiratia clasica- zone fibroase (spate, flancuri, zone care au mai fost lipoaspirate anterior) sau zone delicate  (genunchi, glezne, gambe, fese, gat).Indicatii:Metoda se adreseaza in principal pacientilor cu depozite adipoase localizate; acesti pacienti au frecvent tendinta de a acumula grasime in anumite zone (uneori cu predispozitie genetica), aceasta grasime fiind rezistenta la diete si exercitiu fizic. Multi pacienti sunt descurajati dupa ce au pierdut mult in greutate dar nu au obtinut abdomenul plat sau soldurile inguste pe care si le doreau; acestor pacienti vibrolipoaspiratia le poate realiza visul. Prin liposuctie se imbunatateste silueta dar nu se elimina celulita. Aceasta fiind determinata de prezenta unor septuri fibroase care ataseaza pielea la stratul muscular superficial, in urma vibrolipoaspiratiei se  amelioreaza mult, prin sectionarea acestor septuri.

Lipoaspiratia si obezitateaMetoda nu realizeaza o scadere masiva in greutate; totusi, scotand depozitele adipoase, imediat postoperator se constata o scadere in greutate care continua progresiv in urmatoarele luni, variabil de la individ la individ in functie de modul de viata, dieta, etc. Ajutorul psihologic pe care il obtin pacientii hiperponderali in urma imbunatatirii radicale a aspectului fizic prin scaderea cu cateva masuri a hainelor, disparitia "colaceilor" de grasime de la nivelul taliei, a grasimii de pe solduri sau de pe spate fac din vibrolipoaspiratie un partener de nadejde in programele destinate scaderii ponderale.Celulele adipoase indepartate nu se mai refac dar pentru mentinerea rezultatului este necesara  supravegherea alimentatiei pentru a nu depune grasime in zonele netratate.

 

PostoperatorDurerea postoperatorie este variabila de la persoana la persoana, depinzand de zonele tratate, cantitatea de grasime extrasa si alti factori individuali. Datorita faptului ca traumatizarea regiunilor in timpul operatiei este mai mica decat la lipoaspiratia clasica, durerile sunt de intensitate mai mica. Daca este necesar, pot fi prescrise  antialgice.Echimozele necesita de obicei 1-2 saptamani pentru a se vindeca.Limitarea activitatilor fizice variaza in functie de persoana dar in general, incepand de a doua zi postoperator pacientul se poate misca fara limitari, poate face dus, conduce, merge la serviciu (sigur, depinde tipul de serviciu). Daca nu exista alte indicatii, patul va fi folosit doar pentru dormit, fiind foarte importanta mobilizarea precoce pentru a scade riscul de tromboze, risc specific pentru liposuctie.Postoperator este necesara purtarea unui corset compresiv pentru a limita formarea edemelor si a ajuta procesul de retractie al pielii. Timp de 3 saptamani corsetul se poarta zi si noapte, scotandu-se pentru a face dus iar in urmatoarele doua saptamani se poarta doar pe timpul zilei.

Rezultate

Rezultatele sunt vizibile imediat postoperator dar pentru a obtine rezultatul final sunt necesare 3-6 luni, in functie de numarul si marimea zonelor tratate. Corpul dumneavoastra are nevoie de timp pentru a elimina edemele (lichidul retinut in tesuturile tratate) si echimozele  iar pielea sa se retracte. Cu cat cantitatea de grasime extrasa este mai mare, cu atat pielea va avea nevoie de mai mult timp pentru a se adapta noului contur.Datorita faptului ca procesul de imbatranire afecteaza fermitatea si elasticitatea pielii este posibil ca pacientii in varsta sa nu obtina rezultate asemanatoare cu cele ale pacientilor tineri in ceea ce priveste retractia pielii. In aceste cazuri se recomanda extragerea unor cantitati de grasime mai mici.

Riscuri si complicatii

Desi este operatia estetica cea mai efectuata din lume si majoritatea operatiilor sunt reusite, exista riscuri si limite ale acestei proceduri, ca in orice interventie chirurgicala.

 

Cele mai frecvente complicatii sunt:

Aceste informatii ofera posibilitatea intelegerii bazice a procedurii. In cazul existentei unor dubii sau a unor intrebari suplimentare, nu ezitati sa contactati dr. A. Petre.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.