Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6007 vizite
Poza Contur corporal
Foto

Marirea de gambe cu implante de silicon este o interventie de chirurgie estetica care imbunatateste aspectul gambelor, creand un aspect mai bine proportionat, in armonie cu restul corpului.Daca sunteti nemultumiti de volumul sau forma gambelor indiferent de cat de mult sport ati face, implantele de silicon pot fi o solutie buna.

Interventia se realizeaza sub anestezie locala complatata cu sedare intravenoasa pentru a va creste gradul de confort in timpul operatiei si nu necesita internare.Implantele sunt alese conform dorintelor dumneavoastra, in cadrul consultatiei preoperatorii; de obicei se foloseste cate un implant pentru fiecare gamba dar in cazul persoanelor care doresc gambe de mari dimensiuni, cu definitie foarte buna a grupelor musculare, pot fi necesare cate 2 implante pentru fiecare gamba.

 

Contraindicatiile acestei interventii sunt- asteptari nerealiste legate de aspectul postoperator (un pacient bodybuilder care doreste niste implante foarte mari nu va putea niciodata obtine rezultatul dorit daca partile moi ale gambei nu permit destinderea necesara pentru a putea acoperi implantul; aceleasi probleme vor fi intampinate si de pacientii cu sechele de poliomielita care se asteapta ca dupa operatie gamba bolnava sa arate ca cea sanatoasa)- stare generala de sanatate precara- probleme de vascularizatie ale partilor moi de la nivelul gambelor.

Despre interventia chirurgicala:Incizia are 4-5 cm si se pozitioneaza in pliul de flexie din spatele genunchiului pentru a fi camuflata de reliefurile naturale ale regiunii. Implantul se plaseaza la suprafata compartimentului muscular posterior al gambei, de obicei in partea mediala. In cazul in care pacientul doreste o gamba cu dimensiuni mari se va introduce un implant si in partea laterala. Postoperator membrul inferior operat va fi mentinut in pozitie elevata iar durerea este combatuta cu antialgice. Pentru urmatoarele cateva saptamani va fi necesara purtarea unui ciorap compresiv care va limita formarea edemului si a seroamelor la nivelul regiunii operate. Mersul este incurajat incepand de a doua zi, cu sprijin moderat pe piciorul operat. Dupa prima saptamana pacientul poate face plimbari scurte. Eforturile fizice mai mari, mersul prelungit sau statul in picioare timp mai indelungat pot fi reluate progresiv dupa a treia saptamana postoperatorie.Activitatea fizica nerestrictionata se poate relua la 2 luni postoperator.

Complicatii:- hematoame - pot necesita evacuarea hematomului sau uneori extragerea implantului, spalarea cavitatii si reintroducerea implantului- infectii - situatie rara datorita profilaxiei cu antibiotice administrate intra si postoperator- seroame (acumulare de lichid in jurul implantului, determinand cresterea volumului gambei afectate si asimetrii) - necesita drenaj- modificari de sensibilitate- sunt intotdeauna tranzitorii, disparand in cateva saptamani- cicatrizare vicioasa la pacientii predispusi la formarea de cicatrici keloide.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.