Ghidul Serviciilor
Dr. Angela Petre
inapoi la firma 6006 vizite
Poza Tratamente nechirurgicale
Foto

Peelingul este o metoda de reintinerire a fetei care foloseste solutii chimice ( in general acizi) pentru a imbunatati textura pielii prin indepartarea straturilor superficiale imbatranite si lezate. Este util in cazul pacientilor care prezinta riduri, pigmentare neuniforma, leziuni de acnee.

Varianta de peeling se stabileste in functie de particularitatile tenului pacientului, putand alege intre alfa hidroxiacizi (AHA), acid tricloracetic (TCA), acid azelaic, fenol etc.Peelingul fetei poate fi asociat unui lifting facial dar nu este un substitut al acestuia. Cel mai frecvent se utilizeza din motive cosmetice dar poate fi util si in indepartarea leziunilor precanceroase.

 

Alfa-hidroxi acizii

AHA cum sunt acidul glicolic, acidul lactic sau acizii de fructe sunt cele mai blande variante de peeling si produc o descuamare fina a pielii, lasand tenul mai luminos si mai neted. Este preferat de catre pacientii care nu-si permit intreruperea activitatilor sociale pe perioada recuperarii postpeel, asa cum se indica in cazul utilizarii TCA sau fenolului. Cu aplicatii repetate saptamanal sau la intervale stabilite de specialist se pot obtine rezultate foarte bune.

Peelingul cu TCA

Are avantajul de a se putea efectua in profunzimi diferite (functie de profunzimea ridurilor sau problemelor pigmentare) modificand concentratia solutiei folosite. Cel mai frecvent se foloseste varianta de profunzime medie care permite tratamentul ridurilor fine, eliminarea problemelor de pigmentare neuniforma, atenuarea cicatricelor de acnee, etc. In cazul in care se doreste un peeling profund, se utilizeaza concentratii crescute ( cu perioada de vindecare postpeel crescuta) sau se efectueaza 2-3 peelinguri de profunzime medie la interval de cateva saptamani-luni.Se poate aplica pe pielea gatului sau toracelui pentru amelioararea problemelor cauzate de acnee.

Fenolul

 

Este solutia utilizata in cazul in care se doreste un peeling profund. Este indicat in cazul pacientelor cu riduri profunde, leziuni produse de expunerea excesiva la soare, probleme pigmentare ale dermului profund sau leziuni precanceroase.Efectele sunt spectaculoase dar recuperarea este indelungata. Fenolul se foloseste doar la nivelul fetei, aplicatiile pe gat putand lasa cicatrici.

Riscuri

Toate tipurile de peeling pot avea un oarecare grad de risc. In mod normal sunt proceduri sigure cand sunt efectuate de un chirurg plastic calificat. Totusi exista un risc mic de infectie sau de cicatrizare cu probleme in cazul peelingurilor profunde.

    Recuperarea postpeeling

 

   Rezultate

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.