Mezoterapia virtuala (dermoporatia) este o alternativa moderna a mezoterapiei clasice, o terapie ce nu implica ace, anestezie si perioade de recuperare. Mezoterapia virtuala reprezinta o terapie inovatoare de exceptie, fiind printre putinele tratamente ce permit introducerea in profunzime a substantelor active. De regula, din ingredientele unei creme, foarte putine – numai 5% ajung efectiv in profunzime. Prin intermediul tratamentului de dermoporatie, dintr-o singura aplicare patrund 95% din ingredientii activi in straturile profunde ale pielii. Cu ajutorul unui curent electric, aparatul de mezoterapie virtuala introduce in structura pielii cocktail-uri ce contin vitaminele, mineralele, aminoacizii de care aceasta are nevoie pentru hranire si rejuvenare, stimulandu-i metabolismul, microcirculatia sangvina si odata cu acesta sinteza de noi fibre de colagen si elastina. Rezultatele sunt vizibile imediat dupa tratament, pielea este vizibil mai ferma, mai elastica si mai luminoasa, avand un aspect odihnit, intinerit, efectul mentinandu-se pentru o perioada mai lunga de timp.
Mezoterapia virtuala utilizeaza doi curenti simultani, cu efecte complementare:
• Curentul alternativ – rectangular creeaza un fenomen numit electroporatie care mareste porii epidermei de aproximativ 400 de ori, ceea ce ii confera un grad ridicat de permeabilitate, determinand o intensificare a fluxului sanguin tranzitoriu. Practic, permite deschiderea temporara a barierei fosfolipidice si formarea unor canale de trecere, prin care substantele active din serumurile folosite vor ajunge la celulele tinta.
• Curentul galvanic sau continuu – produce electroforeza (electro-osmoza) si este folosit pentru penetrarea in straturile profunde ale pielii a ingredientelor active din cocktailul cosmetic. In functie de problema tratata, se foloseste un anumit cocktail care se aplica direct pe piele, substantele fiind introduse in derm (stratul mijlociu al pielii) prin intermediul unui aplicator facial sau corporal. Aceasta tehnica permite dispersia omogena a substantelor in straturile profunde ale pielii. Este o metoda complet nedureroasa, tratamentul constand intr-un masaj placut care ofera si relaxare totala. Curentul galvanic are rolul de a spori metabolismul celular, determinand o vasodilatare superficiala.
Concomitent cu tratamentul de dermoporatie se foloseste si terapia LED – o terapie complementara ce ajuta la arderea grasimilor, dar in acelasi timp stimuleaza si un raspuns din partea sistemului imunitar, intarind capacitatea organismului de autovindecare. Retentia de apa si toxine este redusa si ea la minim. Terapia LED este complet non-agresiva si non-invaziva pentru organism. De asemenea, stimuleaza productia de colagen, reduce productia de melanina si are rol complementar in sedintele de tratare a ridurilor, in sedintele de tonifiere musculara si de fermitate a epidermei.
La finalul sedintei de mezoterapie se efectueaza dermocrioforeza, care se bazeaza, practic, pe racirea superficiala a zonei tratate, folosind temperaturi scazute pentru a reduce temperatura tesuturilor. Ceea ce se obtine imediat este o serie de efecte de termo-reglare.
Recomandari mezoterapie la nivel corporal:
Rezultate obtinute la nivel corporal prin mezoterapie:
Recomandari mezoterapie la nivel facial:
Rezultate obtinute la nivel facial prin mezoterapie:
Un tratament intensiv facial consta, in general, intr-o serie de 4-6 sedinte, cu o durata de 15 minute/sedinta.
La nivel corporal, seria de tratamente este formata din 8-10 sedinte si dureaza 30 minute/sedinta.
Sedintele de mezoterapie, atat cele faciale cat si cele corporale se efectueaza la o distanta de 4-5 zile intre ele. Un tratament exact va fi stabilit pentru fiecare caz in parte in functie de problema, varsta si evolutie.