Medicina interna Neurologie Dermatologie//alergologie
Examenul dermatologic complet cuprinde istoricul bolii si examenul clinic conform fisei dermatologice. La acestea se adauga, dupa caz, o serie de investigatii: examen microscopic din raclat dermic si fire de par, pentru depistarea parazitilor externi si al dermatofitilor, test cu lampa Wood, examen citologic cutanat si altele. Pentru diagnosticul alergiilor se pot efectua testarea titrului deIgE total si teste alergologice intradermice sau serologice. Tratamentele de desensibilizare sunt individualizate, monitorizate si adaptate in functie de evolutia clinica a pacientului, sub indrumarea Centrului de alergologie cu care colaboram.
Hipotiroidismul si hiperdrenocorticismul sunt boli endocrine relativ frecvente la cainii de varsta medie si inaintata. De multe ori dumneavoastra nu observati schimbarile care apar treptat in starea cainelui sau le puneti pe seama inaintarii in varsta.
Ceea ce va poate nelinisti este aspectul cainelui, fara blana sau cu modificari ale pielii si veti cauta sa-l vindecati, fara succes, de aceasta “boala de piele”. Atunci cand problemele de piele persita in ciuda diverselor tratamente incercate, stabiliti o intalnire cu medicii nostrispecialisti.
Endocrinologie. Boli de nutritie si metabolism.
Caini
Stiati ca exista rase de caini predispuse genetic la diabet? Probleme endocrinologice la cainii in varsta? Probleme de crestere la puii de caine?
Exista si alti factori se pot adauga in timpul vietii, care pot concura la declansarea diabetului zaharat: predispozitia familiala (alti membri ai familiei suferinzi de diabet), obezitatea, regimul alimentar nepotrivit, varsta medie sau inaintata (diabetul se poate instala dupa ani de viata). Cainii fac diabet zaharat de tip I, adica produc prea putina insulina si nu pot folosi glucoza din alimentatie. Femelele nesterilizate insa, sunt cele mai expuse riscului de a face diabet zaharat de tip II, cu sansa de a se vindecare dupa sterilizarea chirurgicala.
Pentru mai multe detalii privind regimul alimentar, programul de viata, monitorizare si stabilirea dozelor de insulina pentru cainii diabetici va punem la dispozitie brosura si puteti afla mai multe discutand cu medicii nostri.
Hipotiroidismul si hiperdrenocorticismul sunt boli endocrine relativ frecvente la cainii de varsta medie si inaintata. De multe ori dumneavoastra nu observati schimbarile care apar treptat in starea cainelui sau le puneti pe seama inaintarii in varsta.
Ceea ce va poate nelinisti este aspectul caielui, fara blana sau cu modificari ale pielii, pe care veti cauta sa-l vindecati, fara succes, de aceasta “boala de piele”. Atunci cand problemele de piele persita in ciuda diverselor tratamente incercate, stabiliti o intalnire cu medicii nostri specialisti.
Perioada de crestere rapida este de multe ori dificila pentru rasele de talie mare. Dezechilibrele din alimentatie sau adminstrarea gresita a suplimentelor vitamino-minerale pot avea efecte endocrinologice complexe. Programati in aceasta perioada de viata a cainelui dumneavoastra o vizita la medicii nostri specialisti in endocrinologie-nutritie si metabolism pentru a va asigura ca ii oferiti cele mai bune conditii pentru a atinge maximum de performata fizica la maturitate.
Pisici
Stiati ca si pisicile sunt expuse riscului de a face diabet, in aceeasi masura ca si noi ? Probleme endocrinologice la pisicle in varsta?
Aceesi factori predispozanti actioneaza si in cazul pisicilor, ca si la om: predispozitia genetica, inaintarea in varsta, obezitatea, sedentarismul. La acestia se adauga factori specifici: masculii castrati sunt cei mai expusi si pisicile care primesc tratamente hormonale cu steroizi si progestative, adica pastile pentru a opri “caldurile”.
Cele mai multe pisici fac diabet zaharat de tip II, adica organismul nu mai primeste intreaga cantitate de insulina produsa de pancreas. In acest caz, restabilirea unui regim alimentar si de viata adecvat, cu sau fara administrarea temporara de insulina, ii ofera sansa pisicii de a se vindeca sau de a avea perioade lungi de viata normala. Daca pisica dumneavoastra slabeste, desi manaca mult, bea multa apa, urineaza frecvent sau urina este uneori lipicioasa, programati o vizita la medicul veterinar cat mai curand posibil.
Hipertiroidismul
Daca pisica dumneavoastra de varsta inaintata slabeste ingrijorator de mult, desi apetitul ei este crescut si este energica, chiar hiperactiva, poate suferi de hipetiroidism. La centrul veterinar Animus veti beneficia de metode morderne de diagnostic si de multiple variante de tratament, medicamentos sau nu, care ii vor imbunatati incredibil viata.