Ghidul Serviciilor
Agentia Nationala Pentru Locuinte (Anl), Bucuresti
inapoi la firma 6124 vizite
Poza Locuinte prin credit ipotecar
Foto

 

Programul "Locuinte prin credit ipotecar" se adreseaza persoanelor care doresc sa contracteze o locuinta construita prin ANL, indiferent de varsta.

 

Locuintele prin credit ipotecar construite prin ANL sunt de doua tipuri: apartamente in blocuri cu un grad de finisare superior si case individuale. Acestea sunt construite pe terenuri puse gratuit, in acest scop, la dispozitia ANL de catre consiliile locale pe durata executiei lucrarilor. Consiliile locale asigura si utilitatile necesare. Dupa finalizarea lucrarilor, locuintele sunt preluate de proprietari, iar terenurile, de catre consiliile locale in a caror raza teritorial-administrativa se afla acestea. Dupa finalizare, locuintele sunt preluate de proprietari si primariile au posibilitatea sa vanda terenul, sa il concesioneze sau sa incaseze o taxa de redeventa.

 

Persoanele care pot beneficia de credite ipotecare acordate de bancile partenere ANL pentru construirea unei locuinte prin ANL sunt persoane fizice, majore, cu cetatenie romana, domiciliate in Romania. Acordarea creditelor se face exclusiv de catre banci, conform normelor de creditare specifice acestor institutii financiare.

 

Una din facilitatile acestui program, prin care se sprijina accesul la o locuinta proprietate personala, se refera la acordarea unei subventii de la bugetul de stat reprezentand 30% din valoarea locuintei construite, conform OUG nr. 51/28.06.2006. Subventia nu poate depasi echivalentul in lei a 15.000 euro, calculat la rata de schimb leu/euro comunicata de Banca Nationala a Romaniei pentru ziua in care s-a incheiat contractul de construire a locuintei.

 

 

 

 

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.