Ghidul Serviciilor
Antohi Medical Center
inapoi la firma 625 vizite
Poza Chirurgia fetei
Foto

Liftingul facial este o operatie care se practica din perioada anilor '70 si este cea mai buna solutie pentru atenuarea prejudiciilor estetice ale varstei.

Pe masura ce oamenii imbatranesc, efectele gravitatiei, stresurile cotidiene si expunerea la soare pot fi vazute pe fetele lor, prin aparitia unor riduri adanci.

Procesul de imbatranire afecteaza, pe langa piele si tesuturile subiacente cum ar fi: muschii fetei si gatului si chiar scheletul osos poate fi sediul unor modificari involutive. Liftingul facial nu poate opri procesul de imbatranire, el dand numai "timpul inapoi" prin atenuarea celor mai vizibile semne ale imbatranirii.

CE PACIENTI POT BENEFICIA DE LIFTINGUL FACIAL?De regula, liftingul facial se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani dar se poate face si la persoane sanatoase cu varsta de 80 de ani. Trebuie retinut faptul ca liftingul intinereste dar nu infrumuseteaza, in sensul ca operatia corecteaza efectul imbatranirii.

RISCURILE OPERATIEI Nu exista operatie ca sa nu implice un risc. Cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti in ceea ce priveste capacitatea de vindecare, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil. Ca si complicatii pot aparea hematoame, infectii, lezarea unui ram motor din nervul facial. De asemenea, poate aparea o latire a cicatricilor si o rarire a parului la nivelul cicatricii temporale.

INDICATII PREOPERATORII• nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;• este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;• de regula, la femei operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;• trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);• trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;• daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;• evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie, in special regiunea faciala;• nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;• daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.INTERVENTIA CHIRURGICALA Operatia de lifting facial se face sub anestezie locala combinata cu anestezie intravenoasa. Unii chirurgi prefera anestezia generala cu intubatie. Interventia dureaza aproximativ 3 ore. Scopul acestei operatii este de intindere a pielii fetei si gatului cu repozitionarea muschilor fetei. Incizia practicata se intinde de la nivelul pielii paroase a capului, prin fata urechii, apoi ocoleste lobul si trece in partea posterioara a acesteia. Pielea este separata de muschii si grasimea de sub ea. Muschii se intaresc, pielea este tractionata in spate si in sus si este indepartat excesul. Dupa operatie se poate lasa un mic tub de dren pentru a impiedica formarea unor hematoame. In acelasi timp operator se pot rezolva si cearcanele de la nivelul pleoapelor inferioare precum si surplusul de piele de la nivelul pleoapelor superioare. Dupa operatie se aplica un pansament circular compresiv la nivelul fetei.

SPITALIZARE POSTOPERATORIE Dupa operatia de lifting facial este necesara o spitalizare de 1-2 zile pentru a ramane sub supravegherea personalului medical, perioada in care se administreaza antibiotice, profilactic. Tuburile de dren se scot dupa 1-2 zile.

RECUPERAREAIn primele zile postoperator, poate exista un usor disconfort precum si dureri locale care pot fi combatute cu medicatie antialgica. De asemenea, timp de cateva saptamani poate persista o usoara amorteala a pielii. Bandajele se pot pastra pana la 7-10 zile. In prima saptamana tegumentele pielii sunt palide, usor edematiate, uneori prezentand si mici echimoze care vor disparea dupa prima saptamana. Firele se scot dupa 12 zile de la operatie, acest lucru putand fi rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia. Dupa vindecare, este foarte important sa se evite expunerea la soare, frig, ca si fluctuatiile in greutate care pot compromite rezultatele interventiei. In privinta cicatricilor, pana la 6 luni ele se rosesc si se umfla iar dupa 9 luni - 1 an, se aplatizeaza si se deschid la culoare. Practic, dupa 9 luni, cicatricea din fata urechii, singura portiune care nu este mascata de par, devine aproape invizibila.

CONCLUZIIAvem peste 200 de operatii de lifting facial. Daca va faceti un lifting nu opriti timpul. Pielea va continua sa imbatraneasca in timp, dar efectele unui lifting sunt de durata si dupa ani de zile veti continua sa aratati mai bine decat daca nu v-ati fi facut operatia.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.