Ghidul Serviciilor
Antohi Medical Center
inapoi la firma 637 vizite
Poza Chirurgia siluetei
Foto

P

roportiile armonioase reprezinta criteriile fundamentale ale frumusetii corpului uman. Desi notiunea de corp frumos variaza in functie de tara, rasa, cultura, un lucru este cert: disproportionalitea unei parti a corpului este perceputa in multe cazuri ca un defect fizic.Modificarea formei gambelor poate fi congenitala sau dobandita in urma unei boli sau a unui traumatism. Disproportionalitatea gambelor fata de coapse, forma modificata a acestora, asimetria, creaza o stare de disconfort, uneori ajungand chiar la frustrare. Astfel, devine de neacceptat purtarea unei tinute ce nu acopera gambele.

DESPRE PROTEZEIn multe situatii singura solutie de modificare a conturului gambelor este reprezentata de implanturile de gamba, acestea fiind special concepute in acest scop.

DE CE IMPLANTURILE DE GAMBA? Este simplu. Musculatura gambiera se modeleaza foarte greu chiar si prin exercitii in comparatie cu alte grupe musculare. Multi culturisti considera aceasta zona un 'calcai al lui Achile' in efortul lor de a obtine un corp perfect. Din acest motiv tot mai multi practicanti ai acestui sport din SUA si Europa Occidentala solicita implanturi de gamba. Daca despre implanturile mamare folosite in scopul maririi sanilor se scrie si se vorbeste mult, despre implanturile de gamba se stie foarte putin. Implanturile de gamba, la fel ca si implanturile mamare, sunt umplute cu gel siliconic. Invelisul implanturilor este cofectionat din silicon semisolid cu suprafata neteda. In afara de confectionarea protezelor pentru san, gambe, coapse, siliconul are multe alte intrebuintari in medicina: invelisul firelor de sutura, strat de protectie pentru valvele artificiale pentru inima, proteze de silicon pentru pacienti cu afectiuni ortopedice. Exista doua tipuri de implanturi de gamba, simetrice si asimetrice, dimensiunile lor fiind variate, ceea ce permite alegerea protezei in functie de fiecare caz particular.

INDICATII PREOPERATORII• nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;• este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;• de regula, la femei operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;• trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);• trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;• daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;• evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie;• nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;• daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.CONSULTATIALa prima consultatie pacienta sau pacientul este foarte minutios examinat(a). Se stabileste caracterul deformarii gambelor si cauzele acesteia. Intr-o atmosfera de comunicare sincera si profesionala medic-pacient se stabileste motivul solicitarii implanturilor de gamba, se explica tehnica si metoda chirurgicala si se evalueaza asteptarile pacientului legate de interventie. Aplicarea preoperatorie, la momentul consultatiei a unor mulaje prefabricate individualizate pe gamba, modelarea pe calculator, permit in mare, intelegerea clara a rezultatului postoperator si alegerea corecta a tipului si volumului implantului gambier. In acest sens specialistii de la Centrul Medical Esthera, pionieri in acest domeniu, au elaborat un algoritm ce faciliteaza obtinerea unor rezultate foarte bune.

INTERVENTIAIntroducerea implanturilor de gamba se practica printr-o incizie de aproximativ 3-3,5cm in pliul cutanat la nivelul fosei poplitee, ceea ce face cicatricea postoperatorie practic invizibila. Implantul este situat in 1 /3 superioara si mijlocie a gambei de-a lungul capului medial sau lateral al muschiului gastrocnemian. Interventia chirurgicala dureaza in jur de 1-1,5 ore.

SPITALIZAREA POSTOPERATORIEPerioada postoperatorie este usor suportata cu conditia respectarii stricte a indicatiilor chirurgului. Pacientul va ramane in Clinica doua zile si se va ridica din pat a doua zi postoperator permitandui-se sa mearga putin prin camera. Pentru a diminua edemul postoperator se recomanda pozitia elevata a gambelor in pat.

RECUPERAREA POSTOPERATORIELa zece zile postoperator pacientul poate sa-si reia activitatea normala. Majoritatea pacientilor sunt in stare sa mearga normal la 2-3 saptamani dupa operatie, neexistand restrictii pentru activitatea fizica.

CONCLUZIIDeci, care ar fi rezultatul operatiei? Gambe frumos conturate, simetrice, proportionate. In urma acestei mariri de gamba veti fi capabil(a) sa purtati o imbracaminte pe care anterior nu v-ati fi imaginat ca este posibil, veti avea o noua imagine, o noua atitudine, veti fi un nou dumneavoastra

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.