Ghidul Serviciilor
Apador-Ch (Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Omului În Romania - Comitetul Helsinki)
inapoi la firma 3485 vizite
Poza Proiectul Drepturi Civile
Foto

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) derulează în perioada aprilie 2007 – aprilie 2009 un proiect finanţat de Trust for Civil Society in Central and East European în vederea întăririi capacităţii organizaţiilor neguvernamentale (ONG) care oferă servicii sociale de a integra în activitatea lor perspectiva protecţiei drepturilor civile în ce priveşte grupurile vulnerabile sau dezavantajate.

Beneficiarii finali ai acestui proiect sunt persoanele care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă şi care sunt suceptibile de a fi supuse discriminării atât din partea instituţiilor statului cât şi din partea unor persoane particulare. Proiectul urmăreşte să informeze aceste persoane cu privire la drepturile lor civile şi politice şi să le ofere instrumentele juridice pentru a-şi valorifica în mod eficient aceste drepturi. Pentru a atinge aceste obiective, proiectul se adresează ONG-urilor care oferă servicii sociale deoarece porneşte de la premisa că tocmai aceste ONG-uri cunosc cel mai bine nevoile persoanelor vulnerabile şi le pot reda de manieră sistematică şi organizată.

Proiectul îşi propune identificarea problemelor sau nevoilor persoanelor vulnerabile în ce priveşte drepturile lor civile. Identificarea acestor probleme sau nevoi se face prin intermediul ONG-urilor care oferă servicii sociale. O dată problemele identificate, aceste ONG-uri pot beneficia de sesiuni de formare cu privire la conţinutul noţiunilor de drepturi civile şi de combatere a discriminării. În total, proiectul urmăreşte pregătirea unui număr de 15 organizaţii din Bucureşti şi din ţară, modulele de pregătire fiind destinate membrilor şi colaboratorilor organizaţiei, dar şi beneficiarilor direcţi ai acestora. Modulele de pregătire au un caracter aplicat deaorece scopul lor este propunerea unor soluţii juridice concrete adecvate nevoilor sau problemelor persoanelor vulnerabile.

Proiectul mai urmăreşte identificarea avocaţilor interesaţi să ofere asistenţă ONG-urilor de servicii sociale în domeniul drepturilor civile ale persoanelor aparţinând unor grupuri vulnerabile. Prin intermediul proiectului, toţi membrii barourilor din ţară vor fi contactaţi pentru a solicita informaţii privind disponibilitatea şi expertiza acestora. De asemenea, proiectul îşi propune identificarea unor facilităţi fiscale sau de altă natură pentru avocaţii care oferă asistenţă ONG-urilor de servicii sociale.

Proiectul îşi mai propune crearea unei baze de date care să conţină informaţii şi resurse pentru ONG-urile care oferă servicii sociale (legislaţia internă sau internaţională relevantă, informaţii cu privire la instituţiile publice competente sau cu privire la demersurile oficiale ce pot fi iniţiate).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.