Ghidul Serviciilor
Apex Dental Clinic
inapoi la firma 89 vizite
Poza Implantologie
Foto

Odata cu evolutia tehnologica in cadrul stomatologiei, pacientii au inceput sa cunoasca din ce in ce mai mult termenul de implant dentar. Implantul dentar este un mijloc prin care chiar si pacientii care si-au pierdut mai multi dinti de pe arcada se por bucura de un tratament protetic restaurator, redobandind aspectul natural si estetic al dintilor!

Implantologia este o ramura a stomatologiei recent aparuta in domeniul medicinii dentare.  Inserarea implanturilor dentare a devenit deja o manopera comuna, medicul specialist in chirurgie orala fiind cel care realizeaza astfel de interventii in cadrul Apex Dental Clinic.

Ce este un implant dentar?
Implantul dentar seamana, ca si aspect, cu un surub (care prezinta suprafete cu aspect diferit, in functie de tipul de implant). Acesta este confectionat dintr-un metal special (cel mai adesea, din titan), fiind inserat, cu ajutorul unor freze speciale, la nivelul osului alveolar.

Implantul dentar joaca un rol de radacina artificiala, fiind inserat la nivleul osului maxilar sau mandibular. Odata ce acesta este inserat si integrat complet si corespunzator, implantul dentar va sustine un bont protetic metalic (un dinte in miniatura), pentru care se va atasa coroana dentara estetica.

Coroana dentara este confectionata din ceramica sau din zirconiu, materiale biocompatibile si estetice, care ajuta la redobandirea functiei si a esteticii.

Cand stii ca ai nevoie de un implant dentar?
Ideal, pacientii care se gandesc la o interventie de inserare a unui implant dentar trebuie sa se prezinte la o consultatie de rutina in cadrul Apex Dental Clinic. Numai asa medicul specialist in chirurgie orala poate evalua starea de sanatate orala a pacientului, elaborandu-se un plan de tratament in functie de necesitatile si dorintele sale.

Implantul dentar se adreseaza in special pacientilor care:

Au pierdut un dingur dinte de pe arcada si nu doresc o restaurare clasica din punti dentare (cel mai adesea, acestia sunt pacienti tineri, cu o cantitate suficienta de os alveolar care sa sustina inserarea si integrarea corecta a implantului dentar)
Au pierdut mai multi dinti de pe arcada, in special in zona posterioara, si nu isi doresc un tratament restaurator printr-o proteza mobilizabila
Si-au pierdut toti dintii de pe o arcada sau de pe ambele arcade, situatie in care se poate realiza o punte totata agregata pe implanturi dentare
Care sunt pasii ce trebuie urmati in cadrul unei interventii de inserare a implantului dentar?
Implantul dentar este o piesa metalica ce se insera la nivelul osului alveolar. Cu toate acestea, pana se ajunge la interventia propriu-zisa, atat pacientul cat si specialistul #ApexDent trebuie sa urmeze mai multi pasi mentionati in planul de tratament, si anume:

In primul rand, pacientul trebuie sa se prezinte la o consultatie de rutina in cadrul clinicii dentare din Bucuresti: numai asa medicul specialist poate evalua statusul oral si poate elabora planul de tratament
Pacientului i se pot recomanda cateva analize suplimentare: o radiografie panoramica si un CT (computer tomograf) pot fi solicitate de specialistul in chirurgie dentara #ApexDent, in scopul de a evalua daca osul alveolar este in cantitate suficienta si are o calitate adecvata pentru a suporta interventia de inserare a implantului dentar
In cazul in care pacientul prezinta si alte probleme de sanatate, medicul stomatolog specialist poate sa ii solicite efectuarea unor analize suplimentare, astfel incat intreaga procedura sa se realizeze fara niciun risc
Inainte de procedura chirugicala propriu-zisa, este deosebit de important ca intreaga cavitate orala sa fie curatata. Astfel, se diminueaza considerabil riscul de aparitie a infectiilor.
Igienizarea profesionala se realizeaza in cadrul Apex Dental Clinic de catre medici stomatologi specialisti. Intreaga procedura se realizeaza intr-o dingura sedinta in cadrul careia se efectueaza:

Un detartraj cu ultrasunete, care sa elimine depozitele de tartru dentar de pe suprafetele dentare
Un periaj profesional, realizat cu ajutorul unor perii rotunjite, special concepute sa elimine coloratiile de pe dinti si depozitele restante de placa bacteriana, suprafetele dentare fiind netezite cu curatate eficient
O procedura de Air-Flow, jetul de apa cu bicarbonat sub presiune fiind cel care curata si ultimele resturi de placa bacteriana si de tatru dentar restante in spatiile mai greu accesibile
O alta intervenie pre-implant dentar poate fi realizata de medicul specialist in parodontologie. Pentru a asigura reusita inserarii implantului dentar, gingia dintelui trebuie sa fie sanatoasa, sa aiba un aspect estetic si o calitate corespunzatoare. Astfel, in cazul in care gingivita (inflamatia gingiei) isi face simtita prezenta, este esential ca aceasta sa fie tratata inainte de procedura chirurgicala!

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.