Ghidul Serviciilor
Asociatia Romana Pentru Securitate Si Sanatate In Munca - Arssm
inapoi la firma 120 vizite
Poza Coordonator in materie de securitate si sanatate in munca
Foto

Coordonator în materie de securitate si sanatate în munca pentru santierele temporare si mobile – studii superioare
Curs – Coordonator în materie de securitate si sanatate în munca pentru santierele temporare si mobile – studii superioare
Cod COR: 226303
Tip de curs: specializare
Durata: 100 de ore
Taxa curs: 1.500 lei
Inscrie-te ACUM!
Cursul este autorizat de catre Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor din Municipiul Bucuresti, prin autorizatia seria B nr. 0011892 / 07.02.2019.

Acte legislative care reglementeaza cerintele privind formarea specifica de coordonator SSM pentru santiere temporare sau mobile:
– HG 300 / 2 martie 2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile
– ORDIN nr. 242 din 23 martie 2007 (actualizat oct.2012) pentru aprobarea ”Regulamentului privind formarea specifica de coordonator în materie de securitate si sanatate pe durata elaborarii proiectului si/sau a realizarii lucrarii pentru santiere temporare ori mobile”
– Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii în munca nr. 319/2006, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 1.425/2006 (actualizata)

Cui se adreseaza cursul de Coordonator in materie de securitate si sanatate in munca pentru santierele temporare si mobile
Cursul se adreseaza persoanelor care indeplinesc cumulativ toate cerintele legislative si care au experienta profesionala de minimum 5 ani in constructii sau conducerea santierelor, respectiv în arhitectura.

Structura programului de formare specifica de coordonatori se stabileste pe doua nivele de competenta:
a) nivelul de baza, care se adreseaza absolventilor cu studii medii;
b) nivelul superior, care se adreseaza absolventilor cu studii superioare de lunga sau de scurta durata.

Conditii de acces / inscriere la cursurile de formare a coordonatorilor (conf. art. 8 si 9 din Ordin 242/2007):

La programele de formare a coordonatorilor poate participa:

1. Orice persoana cu studii superioare (de lunga sau de scurta durata), având specializarile:
a) – constructii civile, industriale, agricole si inginerie civila;
b) – constructii cai ferate, drumuri si poduri;
c) – instalatii pentru constructii;
d) – constructii hidrotehnice;
e) – utilaje pentru constructii;
f) – geodezie;
g) – utilaj tehnologic pentru constructii;
h) – ingineria si managementul resurselor tehnologice pentru constructii;
i) – inginerie miniera pentru lucrari subterane pe santierele de hidroconstructii si constructii tunele;
j) – arhitecti si conductori arhitecti;
2. Pentru cursurile de formare a coordonatorilor se admite si înscrierea personalului cu studii medii (in domeniul constructiilor – tehnician), cu specializarile prevazute la pct. 1.
3. La programele de formare specifica de coordonator pot participa numai persoanele care au efectuat cursurile în domeniul securitatii si sanatatii în munca, conform reglementarilor în vigoare, dupa cum urmeaza:
a) la programe de formare de nivel de baza pot participa persoanele cu studii medii (in domeniul constructiilor -tehnician) si curs de pregatire în securitatea si sanatatea în munca corespunzator nivelului mediu (cu o durata de cel putin 80 de ore);
b) la programe de formare de nivel de baza sau superior pot participa persoanele cu studii superioare (in domeniul constructiilor) si curs de pregatire în securitatea si sanatatea în munca corespunzator nivelului superior (vezi art.50 din HG 1425/2006 actualizata).

Precizari (conf. art 16 din ord. 242/2007):

(1) Coordonatorii care au absolvit cursuri de formare pentru nivelul de baza pot desfasura activitatea pentru care au fost pregatiti, la elaborarea proiectelor si/sau pe santierele aferente acestora, de maximum 500 m2 suprafata construita desfasurata.

(2) În cazul în care coordonatorul a absolvit doar studii medii (tehnician), acesta nu va putea fi angajat decât coordonator în materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii

Tip atestare: Certificat de absolvire pentru ocupatia de ”Coordonator in materie de securitate si sanatate in munca – studii superioare”, emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, conform N.M. de aplicare a prevederilor OG nr. 129 / 2000 si a Legii 375 / 2002 republicata

Locul de desfasure a cursului: Piata Walter Maracineanu nr 1-3, parter, camera 28-30, sector 1, Bucuresti.
Numar de locuri / curs: minim 15
Program: luni-vineri intre orele 17:00 – 21:00 (se pot face si oferte personalizate la cerere)

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.