Ghidul Serviciilor
Artdent -Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 593 vizite
Poza Cosmetica dentara
Foto

Gura nu este folosită doar pentru a respira și a mânca, ci este și un important canal de comunicare, de aceea nu ne miră faptul că o dantură frumoasă, albă, bine întreținută, poate fi premisa succesului în relațiile interumane. Stomatologia modernă, prin cosmetica dentară, poate satisface dorința de îmbunătățire a aspectului gurii, schimbând culoarea, forma și poziția dinților, intervenind chiar și asupra cantității, calității și formei gingiei.

Cosmetica dentară reprezintă un cumul de intervenții stomatologice, în urma cărora se ajunge la o dantură perfectă ca aspect și funcționalitate.

Datorită evoluției noilor tehnologii și a materialelor folosite, care imită perfect, ca luminozitate și culoare dintele natural, cosmetica dentară este capabilă de lucruri uimitoare.

Cele mai importante proceduri ale cosmeticii dentare sunt:

Albirea dinților

Albirea dinților este o metodă profesională prin care se poate îmbunătăți aspectul dinților în cabinetele stomatologice. Se poate realiza prin aplicarea de geluri, în forme dentare numite gutiere de albire, care se țin câteva nopți în cavitatea bucală sau în cabinet prin utilizarea unor lămpi speciale și prin folosirea unor paste speciale.

Durata tratamentului de albire depinde de nuanța dentară de la care se pornește, de nuanța dentară la care se dorește să se ajungă, de obișnuințele alimentare, de obiceiuri nocive cum ar fi fumatul, de administrarea unor substanțe medicamentoase în cursul dezvoltării intrauterine sau în primii ani ai copilăriei când se formează dinții etc.

Fațetele dentare

Fațetele dentare sunt lucrări protetice ce acoperă doar partea exterioară, vizibilă a dintelui. De obicei, sunt confecționate din ceramică și au rol estetic. Fațetele pot rezolva probleme legate de colorații inestetice, carii mici sau defecte de smalț, de binecunoscuta "strungăreață", de înghesuiri ale dinților, de poziții anormale ale dinților cum ar fi rotații sau înclinări înăuntru sau în afara arcadelor dentare.

Obturațiile fotopolimerizabile estetice

Daca apar mici defecte sau carii la nivelul dinților frontali, aceștia trebuie refăcuți prin obturații cât mai puțin vizibile. Obturațiile fotopolimerizabile din material compozit sunt optime din punct de vedere estetic, datorită gamei largi de nuanțe și tonuri.

Coroanele ceramice

Coroanele ceramice reprezintă soluția optimă pentru refacerea distrucțiilor dentare care nu mai pot fi rezolvate prin obturații fotopolimerizabile.

Există coroane integral ceramice, coroane ceramice pe schelet de zirconiu, coroane ceramice pe schelet de aur, coroane metalo-ceramice cu aliaj nenobil.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.