Ghidul Serviciilor
Artdent -Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 602 vizite
Poza Inhalosedare
Foto

Pentru persoanele cărora le este teamă de vizita la medicul dentist, tehnica dentară modernă dispune de posibilitatea de a utiliza sedarea conștientă sau inhalosedarea, ce garantează terapie în manieră absolut nedureroasă, într-o stare de maximă relaxare și securitate.

Inhalosedarea se realizează prin inhalarea unui amestec de protoxid de azot și oxigen, în proporție variabilă, cu ajutorul unei măști și a unui aparat care asigură combinarea în concentrații optime a celor două substanțe. Această metodă este utilizată pentru atenuarea durerii și a anxietății pacienților. Protoxidul de azot, denumit și gaz ilariant, permite menținerea pacientului în stare conștientă, dar are efecte în ceea ce privește relaxarea și îndepărtarea disconfortului cauzat de durere sau de teamă.

Inhalosedarea este o tehnică medicală complet inofensivă pentru organism ea nederminând în nici un fel dependența, iar efectele sale dispar complet în primele minute după oprirea administrării amestecului de gaz.

În timpul ședinței de inhalosedare cu protoxid de azot și oxygen, pacienții adulți care suferă de anxietate, de fobie dentară, cei care au o teamă patologică de dentist, cei care sunt supuși unor intervenții chirurgicale dificile ajung încă de la primele respirații la o stare de bine, de relaxare, de abandonare totală, asemănătoare cu toropeala cauzată de somnolență, care le permite să coopereze cu medicul și să răspundă la stimuli, fără să le fie teamă sau să fie îngrijorați și fără să simtă cea mai mică durere. În același timp pacienții au senzația scurtării duratei ședinței de tratament de două până la patru ori.

La încheierea tratamentului, pacientul revine la starea inițială prin inhalarea doar de oxigen și prin stoparea administrării gazului ilariant.

Inhalosedarea este recomandată persoanelor care prezintă probleme cardiace, hipertensiune, astm sau epilepsie și poate fi utilizată de asemeni cu succes și în condiții de siguranță și în cazul copiilor.

Utilizarea inhalosedării nu este recomandată toxicodependenților, persoanelor afectate de infecții pulmonare, de boli psihice degenerative majore, pacienților aflați sub tratament cu antidepresive, femeilor însărcinate, în primele trei luni de sarcină. Până în prezent, nu s-au raportat cazuri de alergii la sedarea conștientă.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.