Ghidul Serviciilor
Artdent -Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 593 vizite
Poza Pedodontie
Foto

Pedodonția sau stomatologia pediatrică este ramura stomatologiei ce are în vedere tratamentul specific al dinților copiilor. Stomatologia pediatrică se ocupă, în principal, de prevenirea modificărilor cauzate de carii, o prevenție ce se materializează prin educația referitoare la igiena alimentară, prin aplicarea de fluor, prin indicarea unor tehnici de periaj a dinților, prin prevenirea unor anomalii dento-maxilare, prin descoperirea și corectarea unor deprinderi dăunătoare sănătății dinților, prin aplicarea unui tratament de calitate afecțiunilor deja existente, prin sigilarea dinților.

Sigilarea dentară este una dintre cele mai moderne metode de prevenție a cariilor dentare la copii, recomandată de OMS împreună cu fluorizarea generală și locală, igiena oro-dentară și igiena alimentației. Sigilarea se face atât la dinții de lapte, dar, mai ales, la cei permanenți, imediat după ce au erupt, în intervalul de vârstă 6 - 15 ani.

Acoperirea sau sigilarea dinților cu un material protector are un efect benefic asupra danturii, incidența cariei dentare în urma sigilării dinților reducându-se cu până la 80%.

Materialele folosite, numite sigilanți, sunt rășini compozite transparente sau opace, cu un conținut mai ridicat de fluor și capacitatea de a elibera local acest fluor cu efect preventiv asupra cariei dentare.

Copiii au nevoi și probleme dentare diferite de cele ale adulților, de aceea trebuie tratați de medici specializați în stomatologie pediatrică, într-un ambient cald, plăcut și prietenos, confortabil, care să-i ajute să se simtă în largul lor și să revină, atunci când situația o va impune.

Ca în toate sectoarele medicinei, și în cazul stomatologiei pentru copii, prevenirea este deosebit de importantă, motiv pentru care prima vizită, de control și de rutină, este recomandat să se facă în jurul vârstei de 3 - 4 ani, în funcție de colaborarea micului pacient.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.