Ghidul Serviciilor
Club Sportiv Budo Seishin - Scoala De Arte Martiale Bucuresti
inapoi la firma 461 vizite
Poza Ce este Ju Jitsu
Foto

 De la „ju”- suplu si „jutsu”- arta, a rezultat Ju-jitsu – „arta supletii”. Denumirea arhaica este „ju-jutsu”, însa, în mod curent, este acceptata denumirea formulata de noi.

Ca arta de sine statatoare, destul de ampla si complexa, ju-jitsu este considerat izvorul artelor martiale japoneze întrucât, o multitudine de stiluri martiale au rezultat din aceasta (stra)veche forma de lupta. Probabil, cele mai reprezentative sunt Judo si Aikido.

Aparent (foarte) complex si „întortocheat”, ju-jitsu este arta martiala a celui care simte si gândeste. Nu poti practica ju-jitsu daca nu ai imaginatie si spontaneitate. Dincolo de efectele tehnicilor specifice – devastatoare uneori, ju-jitsu este o metoda excelenta de a crea acea uniune perfecta dintre fizic si spirit.

De acceea, japonezii spun ca „ju-jitsu este o cale – michi – de parcurs aici, jos, pe pamânt, pentru a ajunge la iluminare”.
Iata de ce, în forma în care îl practicam noi, ju-jitsu este placut, accesibil si eficient tuturor categoriilor de vârsta. Dincolo de eficacitatea demonstrata în situatii de autoaparare, ju-jitsu practicat în cadrul clubului nostru are rezultate deosebite în sfera competitionala si în reprezentarea traditionala în diverse programe demonstrative.

La nivel national si international, ju-jitsu are un numar impresionant de adepti, atât la vârste mici cât si în rândul adultilor. Virtutiile sale sunt date de:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.