Ghidul Serviciilor
Asociatia De Sprijin A Copiilor Handicapati Fizic Romania
inapoi la firma 5440 vizite
Poza Lista filialelor
Foto

 Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic - FILIALA BUZAU

Adresa: BUZAU, str. Brosteni, bolc B7 Ap 1 jud. BuzauTelefon: 0763 699 316 /0787 565 613E-mail: office@aschfr-buzau.ro  Cont bancar: RO31BTRL01001205S29387XX, Banca Transilvania, Sucursala Buzau

 

Orasul Buzau se afla pe malul drept al raului Buzau, in dreptul iesirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbura, siare 115.494 locuitori. Cladirea emblematica a orasului este Palatul Comunal, construit in sec. XIX iar principala zona verde este parcul Crang, rest din Codrii Vlasiei, pe teritoriul caruia sunt protejate cateva specii de plante, ca laleaua pestrita, laleaua de crang si stanjenelul de balta. In dreptul parcului din fata Colegiului B. P. Hasdeu, se afla un exemplar secular de stejar, arbore declarat monument al naturii la nivel local. In Colegiul Na?ional B. P. Hasdeu a studiat George Emil Palade, laureatul premiului Nobel.

Presedinte in exercitiu -Filofteia Neagu, mandat 2017-2021ACTIVITATI DESFASURATE

2007 – infiinteaza primul Centru de tip Respiro, in colaborare cu DGASPC Buzau, printr-un proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, ca  serviciu de sprijin pentru familia care are in ingrijire tineri cu handicap in vederea depasirii unei situatii de dificultate sau criza.

 

Informarea familiilor care au in ingrijire copii si tineri cu dizabilitati cu privire la cadrul legislativ de asistenta sociala, drepturile si obligatiile persoanelor incadrate in grad de handicap, demersurile necesare pentru obtinerea drepturilor.

 

Advocacy pentru respectarea drepturilor familiilor care au in ingrijire copii si tineri cu dizabilitati, in mod deosebit pentru angajarea si salarizarea asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav.

 

Socializare si dezvoltare de abilitati – excursii, manifestari cultural-artistice,  participare la alte actiuni devenite traditionale ca, de exemplu: Ziua mamei (martie), 1 Iunie, 3 decembrie - Ziua internationala a persoanelor cu handicap, Serbarea de Craciun.

 

Sprijin direct pentru copii, tineri cu dizabilitati si familiile lor - consta in atribuirea de mijloace igienico-sanitare, acordarea de dispozitive ajutatoare (cadre de mers, fotolii rulante, carje etc) si altele.

 

Campanii de strangere de fonduri pentru sustinerea participarii copiilor si tinerilor cu dizabilitati, a familiilor acestora la activitati in comunitate.

 

Activitatile statutare constau in organizarea si desfasurarea anuala a Adunarii Generale, pana la data de 31 martie, a sedintelor locale ale Consiliului Director si participarea la sedintele Consiliului Director al organizatiei nationale.

 

Vacanta in Croatia

Viata este o calatorie pentru care nu avem o harta, iar calatoriile minunate se fac  cu inima deschisa si cu mintea eliberata de asteptari. Fiecare calatorie pe care o facem nu-si are decat rostul de a ne reintoarce si mai mult inspre noi insine: Puternici si gata sa ducem mai departe frumosul greu ce ne-a fost dat!Mai puternici si cu bateriile incarcate . Asa s-au intors 10 copii in fotoliile rulante si asistentii personali ai acestora membri ASCHF-R Buzau  dintr-o vacanta binemeritata in Croatia. Acesatia au vizitat capitala Croatiei Zagreb, castelele din nordul Croatiei, statiunea Novi Vintoloscki de la Marea Adriatica  dar si locuri de pelerinaj la Marija Bistrica. Aflati in excursie cu sprijinul Primariei Buzau, membri ASCHF-R au fost intampinati de catre Amasadorul Romaniei in Croatia Dl.Constantin Mihail Grigorie, care a subliniat importanta acestei manifestari de solidaritate si si-a aratat dragostea si respectul fata de persoanele cu dizabilitati, evidentiind atentia acordata de statul roman pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilitati si intergrarea acestora in societate. Ii multumim d.lui Ambasador pentru caldura cu care ne-a primit, iar noi speram si visam in continuare la alte evenimente de acest gen si la mai bine.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.