Ghidul Serviciilor
Asociatia De Sprijin A Copiilor Handicapati Fizic Romania
inapoi la firma 5440 vizite
Poza Lista filialelor
Foto

Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic - FILIALA GIURGIU

 

Recunoscuta juridic din anul 2003.Adresa: Str. 1 Decembrie 1918, nr. 83, Giurgiu, jud. GiurgiuTelefon: 0727843380E-mail: aschfgiurgiu@yahoo.com  Cont bancar: RO03RNCB0145037298560001, BCR Giurgiu

Giurgiu este oras-port situat pe malul stang al fluviului Dunarea, la granita cu Bulgaria cu care se face legatura prin Podul Prieteniei, cel mai lung pod de peste Dunare (2,8km), inaugurat in 1954. Emblema orasului de azi este "Turnul cu ceas", constructie inalta de 22 m ca turn de observatie a fortificatiilor otomane. Prima cale ferata din Principatele Unite ale Moldovei si Tarii Romanesti a fost Giurgiu - Bucuresti, realizata din perioada lui Alexandru Ioan Cuza, statia de la Giurgiu fiind inaugurata in 1869.Presedinte in exercitiu - Ionela Tudor, mandat 2016 - 2020ACTIVITATI DESFASURATE

Informarea familiilor care au in ingrijire copii si tineri cu dizabilitati cu privire la cadrul legislativ de asistenta sociala, drepturile si obligatiile persoanelor incadrate in grad de handicap, demersurile necesare pentru obtinerea drepturilor.Advocacy pentru respectarea drepturilor familiilor care au in ingrijire copii si tineri cu dizabilitati, in mod deosebit pentru angajarea si salarizarea asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav.

 

Minte sanatoasa in corp sanatos – intretinerea sanatatii si mobilitatii prin exercitii de recuperare, intalniri periodice cu un psiholog voluntar sau alti specialisti. 

 

Impreuna suntem mai puternici – program de intalniri bilunare ale copiilor si tinerilor cu dizabilitati, membri ai organizatiei, cu elevi din unitatile scolare din oras.  

 

Clubul tinerilor speciali – intalniri de grup, sarbatorirea zilelor de nastere a copiilor sau tinerilor cu dizabilitati, participare la evenimente artistice si alte actiuni, unele traditionale deja ca, de exemplu: Ziua mamei (martie), 1 Iunie, 3 decembrie- Ziua internationala de solidaritate cu persoanele cu dizabilitati, Serbarea de Craciun.

 

Terapie ocupationala – membrii organizatiei realizeaza felicitari, tablouri, suporturi de lumanari prin tehnica quilling, alte diverse produse de artizanat care sunt expuse cu ocazia unor evenimente si expozitii locale sau nationale.

Sprijin direct pentru copii, tineri cu dizabilitati si familiile lor - consta in atribuirea de mijloace igienico-sanitare, acordarea de dispozitive ajutatoare (cadre de mers, fotolii rulante, carje etc) si altele.

 

Campanii de strangere de fonduri pentru sustinerea participarii copiilor si tinerilor cu dizabilitati, a familiilor acestora la activitati in comunitate.

 

Activitatile statutare constau in organizarea si desfasurarea anuala a Adunarii Generale, pana la data de 31 martie, a sedintelor locale ale Consiliului Director si participarea la sedintele Consiliului Director al organizatiei nationale.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.