Ghidul Serviciilor
Asociatia De Sprijin A Copiilor Handicapati Fizic Romania
inapoi la firma 5449 vizite
Poza Lista filialelor
Foto

 Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic - FILIALA VALCEA

 

Adresa: Str. Ostroveni, nr. 10, localitatea Râmnicu-Vâlcea, judetul VâlceaTelefon: 0740 273 065Fax: 0350.802.456E-mail: aschfrvl@yahoo.com  Cont bancar:

RO10BACX0000000544818000 Unicredit Tiriac Bank Rm. Valcea

Presedinte in exercitiu - Sanda Diculescu, mandat 2016 - 2020

SERVICII OFERITE

Servicii de socializare, recuperare si reabilitare:

 

Din anul 2005  , prin depunerea de proiecte , am beneficiat de subventie pe Legea 34 /1998 de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale . Cu ajutorul acestei subventii am derulat proietul „Serviciul de asistenta si sprijin pentru copii/tineri cu dizabilitati „ In cadrul acestui proiect copiii au beneficiat de servicii de kinetoterapie, reflexoterapie, psihopedagogie, programe de integrare socio-educative, logopedie, consiliere sociala. Accentul se pune pe insertie sociala si egalizarea sanselor copiilor la educatie si la serviciile comunitare.

 

Serviciile acordate constau in :

-recuperare neuromotorie: kinetoterapie, reflexoterapie, psihopedagogie -programe de integrare socio-educative;

-logopedie

-asistenta sociala/consiliere sociala.

Persoanele asistate sunt rezidente in Rm. Valcea, Olanesti, Ocnele Mari.

 

Centrul functioneaza in toate cele 5 zile lucratoare din saptamana conform programelor stabilite .

Serviciul de asistenta sociala monitorizeaza situatia beneficiarilor atat din punct de vedere al mediului familial, a situatiei scolare, cat si a  starii de sanatate, identifica nevoile beneficiarilor, prin vizitele pe care le realizeaza la familiile beneficiarilor tine legatura cu acestia, informeaza membrii asociatiei in legatura cu legislatia in vigoare si sesizeaza autoritatile locale in situatia in care aceasta este incalcata.

Serviciul de kinetoterapie: are ca scop corectarea tulburarilor de mers, reducerea spasticitatii copiilor, imbunatatirea mobilitatii articulare, dezvoltarea motricitatii fine si motricitatii grosiere, dezvoltarea orientarii spatiale, supravegherea ponderala (acolo unde este cazul), tonifirea musculaturii.

Serviciul de logopedie se ocupa cu identificarea beneficiarilor ce prezinta tulburari de limbaj si diagnosticarea acestor tuburari, elaborarea proiectul de interventie individualizat tinandu-se cont de resursele fiecarui copil, corectarea tulburarilor de limbaj, imbogatirea vocabularului.

Serviciul de psihopedagogie se ocupa cu: elaborare de programe educationale aflate la nivelul de dezvoltare al fiecarui copil, stimulare intelectuala si senzoriala, socializare, dezvoltarea autonomiei personale, stimulare ludica, activitati artistice specifice.

Serviciul de socializare si petrecere a timpului liber vizeaza socializarea copilului si tanarului cu handicap in vedrea insertiei sociale, educarea comunitatii locale in ceea ce priveste acceptarea si sprijinirea persoanelor cu handicap. El consta in organizarea de activitati de loisir, aniversarea zilelor de nastere ale copiilor, organizarea de serbari cu ocazii speciale, excursii si tabere.Aceasta activitate se desfasoara in centrul de zi dar si in afara acestuia in functie de actiunile desfasurate .

Serviciul de informare parinti urmareste oferirea parintelui unui suport informational solid care sa il ajute in a face fata afectiunii copilului si in a

face alegerile corecte in acest sens.

      In luna iulie 2009 Directia Organismului Intermediar POSDRU a selectat pentru finantare proiectul depus in septembrie 2008 “„ Servicii destinate copiilor cu dizabilitati pentru reducerea fenomenului parasirii timpurii a scolii si a abandonului scolar”, care este depus în cadrul cererii de propuneri de proiecte: Axa Prioritara 2” Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii” Domeniul major de interventie 2.2 „Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii (ghidul 23).

Contractul a fost semnat in martie 2010, proiectul a inceput  cu 01.04.2010 si se va derula pana in 31.03.2012. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu Centrul de educatie Incluziva Babeni.

 

Proiecte

Un program care se deruleaza in cadrul asociatiei este  Centrul de Zi Cozia ,inaugurat in anul 2002, intr-un moment in care, in municipuil Rm. Valcea nu mai exista nici un astfel  de furnizor de servicii.

In acest centru de zi s-au derulat programe cu finantare externa pentru copiii si tinerii cu dizabilitati din asociatia noastra :

  „Serviciul de recuperare pentru copiii cu handicap neuro-psiho-motor –finantare Phare „;

  „Serviciul de asistenta la domiciliu a copiilor cu handicap psiho motor din judetul Valcea –finantare RICOP”.

 

ACTIVITATI DESFASURATE

Activitati de socializare: excursii, tabere, manifestari cultural-artistice cu ocazia zilelor de: 1 iunie, Craciun, 8 martie etc.; diferite întâlniri cu specialisti si reprezentanti ai autoritatilor publice locale etc. si în cadrul „Clubului mamelor” si a „Clubului tinerilor”;

Activitati de asistenta sociala - sprijin material acordat familiilor aflate în nevoie (alimente, materiale absorbante, produse de igiena, mijloace de mers: cadre de mers, cârje, fotolii rulante etc...);

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.