Ghidul Serviciilor
Asco Instant Result - Autorizatii Firme Luminoase, Amenajari Interioare
inapoi la firma 732 vizite
Poza Avize / autorizatii
Foto

Avize si acorduri stabilite prin certificat de urbanism (eliberat in vederea obtinerii autorizatiei de construire/demolare), clasate conform urmatoarelor categorii:

  • Avize si acorduri privind utilitatile urbane si infrastructura – aviz alimentare apa, aviz canalizare, aviz alimentare energie electrica, aviz alimentare energie termica, aviz gaze naturale, aviz telefonizare, aviz salubritate, aviz transport urban.
  • Avize si acorduri privind securitatea la incendiu si protectie civila, sanatatea populatieiAvizul pentru securitatea la incendiu atesta ca proiectul propus spre autorizare respecta normativul P118/2008 si alte norme legislative ce reglementeaza rezistenta la foc si atesta masurile de siguranta privind securtatea la incendiu. Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica, conform normativelor in vigoare, are competenta si obligatia de a certifica normele de igiena si sanatate publica pentru amenajarile in spatii comerciale sau locuinte.
  • Avize de amplasament privind conditiile de coexistenta – raspunsul scris al operatorului de retea la cererea unui solicitant, in care se precizeaza punctul de vedere fata de propunerea de amplasament a obiectivului solicitantului referitor la indeplinirea conditiilor de coexistenta a obiectivului cu retelele existente ale operatorului.
  • Avize si acorduri specifice ale administratiei publice centrale si/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:
  • Avize si acorduri specifice – avize autoritati administratie publica centrala emise sub forma de: aviz Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, aviz Ministerul Culturii si Cultelor, aviz Ministerul Sanatatii, aviz Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, aviz Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, aviz Ministerul Apararii Nationale - Statul Major General, aviz Ministerul Administratiei si Internelor, aviz Serviciul Roman de Informatii, aviz Compania Nationala "Apele Romane" - S.A., aviz Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Se pot genera avize si de la alte organisme ale administratiei publice centrale sau ale serviciilor descentralizate ale acestora, dupa caz, conform prevederilor legale in vigoare, in functie de relatia lor cu investitia. Avizele si acordurile specifice sunt necesare pentru situatii deosebite, ca urmare a conditiilor speciale de amplasament sau a functionalitatii investitiei.
  • Act administrativ de protectie a mediului eliberat de autoritatile competente – dupa eliberarea certificatului de urbanism, titularul are obligatia de a se prezenta la autoritatea competenta pentru protectia mediului, in vederea evaluarii initiale a investitiei si stabilirea necesitatii evaluarii efectelor acesteia asupra mediului. In urma evaluarii se va emite actul administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului.
  • Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.