Ventilarea spatiilor de procesare acolo unde exista degajari de fum,mirosuri sau vapori de apa, se impune in primul rand ca o masura pentru asigurarea mediului de confort al operatorilor, dar si pentru protectia pe termen lung a elementelor de constructie care sunt expuse.
Mai concret, in cazul abatoarelor si a fabricilor de procesare produse din carne, sistemele de ventilatie vor fi instalate in zonele de prelucrare primara a carcaselor ( sangerare, oparire,toaletare carcase), in zona celulelor de fierbere-afumare,in zona vestiarelor si deasemenea in zonele de procesare acolo se impune aportul de aer proaspat pentru operatori. In cazul, fabricilor de procesare produse lactate, sistemele sunt mai complexe prin faptul ca procesele de zvantare si maturare a branzeturilor solicita mentinerea si controlul parametrilor aerului la valori mult mai precise.
Ca si componenta, sistemele de ventilatie includ centrale de tratare aer, echipate cu bateri de incalzire-racire,filtre,recuperatoare de caldura, ventilatoare axiale sau centrifugale,tubulatura, grile si difuzoare de aer,tablori de automatizare si control.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.