Ghidul Serviciilor
Asociatia Elder Care
inapoi la firma 231 vizite
Poza Ingrijire la domiciliu
Foto

Îngrijirea la domiciliu

În România, vârstnicii reprezintă 15% din populația țării, iar estimările arată că în anul 2050 proporția va ajunge la 30%. Aproape o jumătate de milion de vârstnici trăiesc în risc grav de sărăcie și peste 750.000 de vârstnici declară că nu își pot desfășura minimul activităților zilnice.

Nevoia de îngrijire la domiciliu se manifestă la cel puțin 20% dintre vârstnici, dar este acoperită doar în 0,23% din cazuri.

Noi, Asociatia Elder Care asiguram serviciile de ingrijire la domiciliu a beneficiarilor în baza evaluării nevoilor individuale şi a situaĹŁiei personale a fiecărui beneficiar.

Evaluarea nevoilor de îngrijire personală la domiciliul beneficiarului, este primul pas in procesul de stabilire a unui contact direct cu persoana aflata in nevoie si se realizeaza indiferent dacă aceasta a fost supusa anterior evaluării realizată de structurile de evaluare complexă prevăzute de lege sau, după caz, de unităţi sanitare (cabinete de medicină de familie, cabinete de specialitate, unităţi sanitare cu paturi). La realizarea evaluării nevoilor beneficiarului, personalul Elder Care ĹŁine cont de rezultatele evaluărilor complexe şi documentelor medicale, precum şi de recomandările formulate în documentele prezentate de beneficiar Pentru evaluare se utilizează fişa de evaluare/reevaluare a beneficiarului, elaborată de furnizorul serviciului după modelul fișei de evaluare socio-medicală din Grila naĹŁională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 886/2000.

În urma realizării evaluării la domiciliu, beneficiarii primesc asistenĹŁa şi suportul necesar pentru realizarea activităţilor de bază ale vieĹŁii zilnice în funcĹŁie de nevoile individuale, corelate cu gradul de dependenţă/gradul de handicap.

Serviciile socio-medicale pe care le oferim constau în ajutor în realizarea igienei corporale, ajutor la imbrăcare-dezbrăcare, sprijin la deplasarea în interior, ajutor în alimentatie, comunicare.

Serviciile sociale constau în, ajutor la cumpărături, ajutor în activitătile vieĹŁii zilnice. La acestea se adaugă şi alte activităţi, cum ar fi: consiliere administrativă, sfaturi în ingrijire, acordarea de mijloace de îngrijire, organizarea de activităţi şi serbări pentru asistaĹŁi, cu pregatirea de pachete cu cadouri (alimente neperisabile, haine, etc).

Personalul care lucrează în cadrul AsociaĹŁiei Elder Care este specializat sau în curs de specializare, atent selectat şi instruit periodic .

Sesiunile de instruire se organizează cel puĹŁin semestrial şi au în vedere, în principal următoarele:

– să aplice tehnicile şi procedurile de îngrijire la domiciliu adecvate;

– să respecte, pe cât posibil, dorinĹŁele beneficiarului;

– să adopte un comportament adecvat pentru a dezvolta relaĹŁii de încredere şi înĹŁelegere;

– să identifice posibilele riscuri de accidente sau de agravare a stării de sănătate a beneficiarului cauzate de mediul ambiental şi/sau familial;

– să administreze medicamentele numai în conformitate cu prescripĹŁiile medicale eliberate de medicii de familie sau cabinetele medicale de specialitate;

– să respecte normele de igienă, pentru prevenirea şi combaterea infecĹŁiilor;

– să încurajeze beneficiarul să execute, pe cât posibil autonom, acĹŁiuni şi activităţi cotidiene şi să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea riscurilor

– să apeleze la serviciile medicale de urgenţă în cazul în care situaĹŁia o impune;

– să sesizeze familia sau autorităţile locale asupra necesităţii realizării unor lucrări de adaptare a locuinĹŁei care pot facilita menĹŁinerea beneficiarului la domiciliul propriu;

– să identifice şi să semnaleze situaĹŁiile de abuz şi neglijenţă;

Pe parcursul vizitelor la domiciliu, personalul serviciului oferă consiliere şi informare beneficiarului cât şi familiei acestuia cu privire la importanĹŁa menĹŁinerii unui model de viaţă sănătos şi activ

Rezultate urmărite de Asociatia Elder Care:

Intensificarea calităţii şi cantităţii serviciilor oferite, cu creşterea numărului de colaboratori în domeniul de activitate expus, care are ca urmare: scăderea numărului de persoane vârstnice care necesita instituĹŁionalizare.

Îmbunătăţirea calităţii vieĹŁii, a stării de sănătate atât fizice cât şi a celei mentale a beneficiarilor cu păstrarea independenĹŁei maxim posibile în raport cu condiĹŁia proprie:

–   Ca efect al îngrijirii speciale şi de bază al beneficiarilor ei vor avea un confort fizic sporit, îşi vor recăpăta demnitatea umană, vor fi prevenite apariĹŁiile bolilor cu determinism social (datorate igienei precare, sărăciei, singurătăţii), cum sunt bolile infecĹŁioase, subnutriĹŁia, depresiile de involuĹŁie etc.)

–  Ca urmare a serviciilor sociale la domiciliu diferitele probleme administrative ale beneficiarilor vor fi rezolvate la timp şi cu un cost şi efort minim din partea lor, asigurând o integrare mai bună în societate, respectiv în reĹŁeaua de asigurări sociale existent.

–  Mijloacele de îngrijire la domiciliu puse la dispoziĹŁia beneficiarilor vor facilita procesul de îngrijire şi vor creşte mobilitatea persoanelor cu deficienĹŁe motorii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.