Ghidul Serviciilor
Asociatia Romana A Electricienilor
inapoi la firma 1048 vizite
Poza Curs perfectionare
Foto

PREZENTAREA GENERALĂ A PROIECTULUI  Programul de perfecţionare „Electrician în construcţii”, are drept scop perfecţionarea profesională a electricienilor din domeniul construcţiilor prin dezvoltarea de noi competenţe pe baza celor dobândite anterior, însuşirea unor cunoştinţe avansate, completarea şi actualizarea cunoştinţelor de legislaţie, a regulamentelor şi normativelor specifice domeniului de activitate.În elaborarea acestui program, obiectivele prioritare au fost:a) competenţele dobândite la sfârşitul acestui program să răspundă cerinţelor reale ale locului de muncă, sau promovării în cadrul firmelor în care activează;b) corelarea competenţelor din standardul ocupaţional cu competentele solicitate în domeniul de activitate;c) dezvoltarea capacităţii de lucru prin formarea de competenţe profesionale comune mai multor ocupaţii;d) structurarea conţinutului.

II.  PROGRAMUL DE PREGĂTIRE2.1. INSTALAŢII ELECTRICE DE JOASĂ TENSIUNE. Acest modul urmăreşte dezvoltarea competenţelor privind lucrul în instalaţiile electrice de joasă tensiune, cunoaşterea caracteristicilor consumatorilor, echipamentelor şi aparatelor din compunerea instalaţiilor electrice, a principiilor de alegere şi dimensionare a instalaţiilor electrice, rolul acestora în asigurarea stabilităţii şi funcţionării instalaţiilor electrice, metode de execuţie a instalaţiilor de forţă şi iluminat.2.2. MANAGEMENTUL CARIEREI, pune accent pe propria dezvoltare profesională prin analiza caracteristicilor personale şi factorilor implicaţi în dezvoltarea carierei.2.3. SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA MUNCII, are la bază Legea securităţii si sănătăţii în munca 319/2006, care stabileşte principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securitatea lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare.2.4. MANAGEMENTUL CALITĂŢII. Sunt definite şi abordate conceptul de management al calităţii privind importanţa utilizării şi respectării normelor de calitate în domeniul de activitate.

III. OBIECTIVE   La finalul cursului, absolventul va dobândii următoarele unităţii de competenţă menţionate în Standardul Ocupaţional asociat, care răspund cerinţelor reale ale locului de muncă, sau promovării în cadrul firmelor în care activează:a) Competenţe fundamentale:   - Dezvoltare profesională.b) Competenţe generale:   - Aplicarea prevederilor legale privitoare la SSM şi în domeniul situaţiilor de urgenţă;   - Asigurarea calităţii lucrărilor executate.c) Competenţe specifice domeniului:   - montajul traseelor de cabluri;   - pozarea cablurilor şi a conductoarelor;   - realizarea conexiunilor cablurilor şi conductoarelor de joasă tensiune;   - montarea tablourilor electrice de distribuţie;   - realizarea instalaţiei de paratrăsnet şi a prizei de pământ.

IV. CONDIŢII DE ACCESDosarul de înscriere cuprinde următoarele acte necesare:   - cerere de înscriere;   - copie certificat naştere;   - copie CI;   - adeverinţă medicală   - copie diplomă de studii (certificat calificare în domeniul electric);   - taxă de înscriere.

V. STANDARDE UTILIZATE ÎN ELABORAREA PROGRAMULUIStandardul Ocupaţional „Electrician în construcţii”   - Domeniul: Construcţii   - COD COR: 713701

VI. LOCUL DE DESFĂŞURARE AL CURSULUIPunctul de lucru al Asociaţiei Române a Electricienilor „AREL”, Centrul Incubator de Afaceri (CIAF), situat în Bucureşti, str. Şoseaua Olteniţei, nr. 225 A.

VII. DURATA CURSULUIProgramul are o durată de 10 zile, respectiv 40 ore de formare (4 ore/zi), fiind un program de perfecţionare intensiv, combinând prezentări, studii de caz, cu elemente de formare din standardul ocupaţional specific domeniului.Durata pregătirii teoretice – 18 oreDurata pregătirii aplicative – 22 ore

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.