Ghidul Serviciilor
Asociatia Pentru Interventie Precoce In Autism (Aipa)
inapoi la firma 769 vizite
Poza Terapii abordate
Foto

Terapia cognitiva comportamentala aplicata este  o stiinta dedicate imbunatatirii comportamentului uman.Aceasta se bazeaza pe identificarea si definirea comportamnetelor observabile si cu semnificatie sociala.ABA ne ofera metodele necesare pentru a identifica comportamnetele tinta si de a identifica antecedentele (evenimentele ce apar inaintea comportamentului) si consecintele (evenimente care se produc ca urmare a comportamentului).  Prin schimbarea evenimentelor din jurul unui comportament, putem schimba probabilitatea ca acel comportament sa apara din nou. 

Astfel ca, ABA ne permite sa invatam noi abilitati sau comportamente si sa crestem sau sa descrestem comportamentele tinta. Acordand o mare importanta comunicarii, deficitelor de interactiune sociala si joc ce exista la copiii cu autism, principiile ABA pot fi folosite pentru dezvoltarea de noi abiliatati si comportamente. De asemenea, aceleasi principii pot fi folosite pentru a reduce unele comportamente neadecvate. Un plan adecvat de interventie personalizata poate fi realizat prin intermediul principiilor ABA. ABA este o abordare comprehensiva a identificarii, analizarii si schimbarii comportamentului.

 

CE FACEM CU ACEASTA METODA (ABA)?

De ce se potriveste ABA autismului?

  • Autism : dificultate in a percepe “intregul”. ABA: sarcinile sunt fragmentate in pasi mici.
  • Autism: este posibil sa nu raspunda ajutorului social.  ABA: ofera ajutor special conceput, cu scopul de a tine locul fixarii ce intervine in mod natural.
  • Autism: este posibil sa raspunda la rutina si la continuitate. ABA: ofera predare sistematica si predictibila.
  • Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.