Ghidul Serviciilor
Centrul Autism Step By Step
inapoi la firma 116 vizite
Poza Dezvoltare personala
Foto

Dezvoltarea personala este un proces desfasurat de-a lungul vietii. Este o cale de a ne evalua abilitatile noastre, luând în considerare scopul nostru în viata si obiectivele pe care le-am stabilit, în vederea realizarii si maximizarii potentialului nostru.

Dezvoltarea personala a fiecarui individ depinde în mare masura de constientizarea si identificarea acelor nevoi (informasii, abilitati, competente) care vor conduce spre atingerea scopului.

Atingerea scopului si a obiectivelor depinde în mare masura de resursele de care dispunem (timp, bani, cunostinte, abilitati, etc) si mai ales de motivatia necesara.

Primul pas în dezvoltarea personala o reprezinta autocunoasterea. Apoi sa definim exact ce anume dorim sa îmbunatatim, poate nu stim cum sa ne stabilim obiectivele, poate avem o imagine nu tocmai buna despre noi însine si asta ne tine pe loc, poate avem niste convingeri care suna a piedici sau poate comunicarea e deficitara.

Important este sa ne fie foarte clar zona în care dorim sa crestem si apoi sa vedem cum putem schimba situatia.

Dezvoltarea personala este o urmarire constienta a unei ,,cresteri” personale prin extinderea constiintei de sine, a cunoasterii si a imbunatatirii permanente a abilitatilor personale

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.