Ghidul Serviciilor
Autonom Rent A Car
inapoi la firma 153 vizite
Poza Masina de inlocuire
Foto

Conform Normei 18/2022 pentru modificarea si completarea Normei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 20/2017 partea pagubita intr-un accident auto beneficiaza de masina de inlocuire pe perioada cat masina sa se afla in service pentru reparatie.

IN CE CONDITII POTI BENEFICIA DE MASINA DE INLOCUIRE 021.9111

In cazul vehiculelor avariate care NU se incadreaza in situatia de dauna totala economica, se ofera masina de inlocuire in urmatoarele situatii:

Se deconteaza perioada cuprinsa intre data avizarii daunei si data constatarii avariilor de catre asigurator atunci cand vehiculul nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic;*

Se deconteaza perioada in care proprietarul efectueaza demersurile necesare introducerii in reparatie a vehiculului, fara ca aceasta sa depaseasca 3 zile lucratoare de la data efectuarii constatarii avariilor, atunci cand vehiculul nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic;

Se deconteaza perioada de timp justificata necesara repararii vehiculului avariat intr-o unitate reparatoare auto; aceasta incepe de la data semnarii documentelor care fac dovada introducerii in reparatie a vehiculului pana la iesirea acestuia din reparatie.

*Pentru a beneficia de masina de inlocuire conform prevederilor normei 18/2022, este necesar ca polita de asigurare a vinovatului sa fie emisa ulterior datei de intrare in vigoare a acesteia, si anume 08.09.2022. Daca polita este emisa anterior acestei date, norma 18/2022 nu se aplica retroactiv.

In cazul vehiculelor avariate care se incadreaza in categoria daunelor totale economice si nu se mai repara:

Se deconteaza perioada cuprinsa intre data avizarii daunei si data la care asiguratorul inainteaza oferta de despagubire catre pagubit.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.