În ultimii ani s-au dezvoltat tot mai multe perspective și tehnici de educare și formare a copiilor, un exemplu fiind educația non-formală, prin stimularea creativității și a încrederii de sine a copiilor. Toate acestea au determinat și apariția unor centre și after-school-uri ce au ca scop realizarea unor activități recreative, educative de către copii, într-un cadru organizat, care să fie în pas cu societatea prezentă.
Pentru siguranța și buna dezvoltare a copiilor, orice after-school trebuie să respecte anumite reglementări legale și să obțină autorizațiile necesare funcționării.
Observând că subiectul autorizațiilor unui after-school nu este foarte clar dezbătut, am considerat oportună scrierea acestui articol mai detaliat, care să ofere o imagine de ansamblu asupra pașilor ce trebuie urmați dacă îți deschizi o astfel de afacere.
Autorizare after-school – SUMAR
În rândurile de mai jos îți detaliem fiecare autorizație în parte, dar și alte aspecte utile. Menționăm că acestea sunt informații generale, care se pot modifica în funcție de spațiu și localizare, activitățile desfășurate, autoritățile locale etc și îți recomandăm să verifici aplicabilitatea lor și la instituțiile corespunzătoare din zona în care îți vei desfășura activitatea.